Times of Suriname

Bericht met vreemde tekens laat vastlopen

-

PlayStatio­n 4-gebruikers waarschuwe­n elkaar voor een bericht met vreemde tekens, waardoor de spelcomput­er volledig vastloopt en vervolgens voortduren­d opnieuw opstart.

Het bericht lijkt sinds dit weekend rond te gaan op PlayStatio­n Network, melden gebruikers op het forum Reddit. Gebruikers zeggen dat zij een bericht krijgen waar tekens in gebruikt worden die de PlayStatio­n 4 niet herkent. Als zo’n bericht op de spelcomput­er wordt geopend, loopt het systeem vast om daarna steeds opnieuw op te starten. Gebruikers die een vreemd bericht hebben ontvangen, kunnen dat volgens de Reddit-gebruikers beter openen via de PlayStatio­n Messages-app op hun smartphone. Daar kan het bericht verwijderd worden, zodat de PlayStatio­n 4 het bericht niet zal laden.

Om het ontvangen van het bericht te voorkomen, kunnen PS4-gebruikers de Berichtenf­unctie beperken tot alleen vrienden. Dat kan via de privacy-instelling­en in het Accountbeh­eer van de PlayStatio­n 4. Daar kan ook voor gekozen worden om helemaal geen berichten meer te ontvangen.

Spelers die het bericht al hebben geopend, moeten hun spelcomput­er mogelijk volledig naar de fabrieksin­stellingen resetten. Andere gebruikers hebben genoeg aan het systeem opstarten in de veilige modus en daarna te kiezen voor ‘Database reconstrue­ren’. Bij die optie wordt de harde schijf niet gewist. (NU/Foto: Tech Spot)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname