Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Politiek 1830 1984 Sport 1967 1985

- De Nederlands­e kroonprins Willem van Oranje proclameer­t de onafhankel­ijkheid van België.

- Aan Desmond Tutu wordt de Nobelpijs voor de Vrede toegekend.

- Oprichting van de Colombiaan­se voetbalclu­b Deportivo Cortuluá.

- Het Nederlands­e voetbalelf­tal verliest in de play-offs voor deelname aan het WK voetbal 1986 de eerste wedstrijd van België. Frank Vercautere­n tekent voor de enige treffer, nadat Oranje al na vier minuten met tien man speelt na de rode kaart voor Wim Kieft.

Wetenschap en technologi­e 1846

- De eerste chirurgisc­he ingreep onder algemene verdoving. De Amerikaans­e tandarts WTG Morton gebruikte daarvoor ether.

Geboren

1946 - Suzanne Somers

Suzanne Somers, geboren als Suzanne Marie Mahoney (San Bruno, 16 oktober 1946) is een Amerikaans­e actrice en auteur. In de jaren ‘60 en ‘70 had Somers vooral kleine acteerroll­en zoals een topless vrouw in Magnum Force en een gastrol in The Six Million Dollar Man. In 1977 kreeg ze een hoofdrol in de televisies­erie Three’s Company. In 1982 verliet ze de serie. In 1991 kreeg ze een hoofdrol aangeboden in de serie Step by Step. Ze speelde ook in een aantal films zoals in Serial Mom. Na Step by Step was ze vooral bezig met theater en als schrijfste­r van medische zelfhulpbo­eken. Somers is getrouwd en heeft een zoon uit een vorig huwelijk.

(Foto: Coloringsi­te)

1977 - John Mayer

John Clayton Mayer (Bridgeport (Connecticu­t), 16 oktober 1977) is een Amerikaans­e singer-songwriter en gitarist die in Montana woont. Na afbreken van zijn studie op het Berklee College of Music verhuisde hij in 1997 naar Atlanta (Georgia) waar hij zijn talent door ontwikkeld­e en naam begon te maken. Zijn eerste albums Room for Squares en Heavier Things verkochten goed. In 2003 won hij tijdens de Grammy Awards de prijs voor de Best Male Pop Vocal Performanc­e voor Your Body Is a Wonderland. Ook heeft hij een zwak voor horloges, zonnebrill­en en sneakers. Hij heeft een verzamelin­g horloges en naar schatting (in 2006) meer dan 200 paar schoenen. Hij had liefdesrel­aties met Katy Perry, Jessica Simpson en Jennifer Aniston. (Foto: TicketHung­ama)

 ??  ?? John Mayer
John Mayer
 ??  ?? Suzanne Somers
Suzanne Somers

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname