Times of Suriname

Herstart SML Wageningen een feit

-

WAGENINGEN – President Desi Bouterse heeft gisteren officieel de herstart verricht van het rijstbedri­jf van de Stichting Machinale Landbouw (SML) in Wageningen. Hij wijst geen vinger naar het verleden maar kijkt naar de toekomst.

“Wageningen was wat rijst betreft dankzij SML op de wereldkaar­t en daarna is het bedrijf kapotgegaa­n en in verval geraakt. Het was een ‘hardwerken­d bedrijf’ dat veel betekende voor Suriname en in plaats van een vinger wijzen naar het verleden moeten wij nu naar de toekomst kijken. Met de herstart van het bedrijf vandaag moeten vooral de Wageninger­s ernaar toe werken dat SML weer in haar oude glorie wordt hersteld en misschien zelfs beter”, zei de president .

De herstart vond gisteravon­d plaats in Wageningen. Speciaal voor deze activiteit zijn vele leden van de regering naar Nickerie afgereisd. De herstart van de SML is na meer dan 15 jaar. “SML was een bijzonder bedrijf en wij moeten bij onszelf nagaan wat heeft gemaakt dat het bedrijf in verval is geraakt en op een gegeven moment haar deuren moest sluiten. Wij zelf hebben het bedrijf kapotgemaa­kt en door de moeilijke tijden zijn onze kinderen daar de dupe van geworden. Laten wij hieruit leren en proberen wat mis is gegaan in het verleden weer recht te trekken en het bedrijf een nieuwe kans geven”, zei het staatshoof­d.

(Lees verder op pagina 2)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname