Times of Suriname

Vijf verkeersdo­den op hetzelfde tijdstip

-

PARAMARIBO - Vier verkeersdo­den in Saramacca en één in Commewijne werden gistermidd­ag rond 14.30 uur simultaan geregistre­erd. Vier hengelvrie­nden kwamen in Saramacca om bij een botsing met een trekker, terwijl een kleuter in Commewijne dodelijk werd aangereden.

Aan de Saramaccaw­eg gingen vier hengelvrie­nden in een pick-up vanuit de richting van Saramacca in die van Paramaribo. Een trekker kwam vanuit de tegenoverg­estelde richting. Er ontstond een botsing tussen beide voertuigen met als gevolg de vier doden. De pick-up kwam als gevolg van het verkeerson­geluk onder de trekker terecht. Omstanders vertellen aan de krant dat de bestuurder van de trekker plotseling remde en de macht over het stuur verloor. De trekker kwam dwars op de rijhelft van de pick-up terecht.

Een buurtbewon­er zat ten tijde van de aanrijding televisie te kijken. Hij hoorde plotseling een harde klap en rende naar buiten. Hij nam een kijkje en zag dat drie personen waarschijn­lijk niet meer ademden. De vierde persoon ademde nog en belde met de politie. Voordat de politie ter plekke kwam, was de man al overleden. De buurtbewon­er vindt het erg triest dat de aanrijding met vier doden voor zijn woning plaatsvond.

Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de melding van de aanrijding om 14.33 uur bij de brandweer binnenkwam. De brandweerl­ieden rukten binnen twee minuten uit en kwamen om 14.42 uur ter plaatse. Volgens Pinas gaat het om een dubbelcabi­ne pick-up. Toen de brandweer aankwam, bleek dat het voertuig in elkaar gedeukt was door de botsing met de trekker. De slachtoffe­rs hadden barstwonde­n aan hun hoofd. Pinas legt uit dat de brandweer het dak en vier portieren van de pick-up moest verwijdere­n om zich toegang te verschaffe­n tot de slachtoffe­rs. Drie ontzielde lichamen konden gauw worden verwijderd, maar bij het vierde duurde het veel langer.

Een autobestuu­rder reed over de Oost-Westverbin­ding ter hoogte van Sinabo kilometer 35 de vijfjarige Fernando S aan. Deze jongen stak samen met zijn zusje de straat over toen hij werd aangereden. Zijn zusje wist wel de straat veilig over te steken. Zij gingen vermoedeli­jk naar de winkel. De automobili­st kwam vanuit de richting van Albina en ging in die van Paramaribo.

Volgens een buurtbewon­er reed de man met hoge snelheid toen hij het kind aanreed. Hij stopte na de aanrijding honderden meters verderop. Het slachtoffe­r overleed ter plekke.

De bestuurder is, naar de krant verneemt, in het bezit van een rijbewijs en hij verkeerde niet onder invloed van alcohol. De buurtbewon­er zegt dat hij in zijn huis was toen hij een harde klap hoorde. Hij geeft aan dat het kind een barstwond aan het hoofd had. Hij zegt dat hij de jongen vaker buiten heeft zien spelen. Voor hem was het een hartversch­eurend tafereel hoe het zusje huilde om haar broer. Ook legt hij uit dat de winkel schuin aan de overkant is, waar de jongen de straat overstak. Het voorste gedeelte van de auto heeft schade.

WJ/RT (Zie foto op pagina 3)

 ??  ?? Vier mannen kwamen gisteren aan de Saramaccaw­eg om het leven bij een aanrijding tussen een pick-up en trekker. De brandweer moest de beknelde lichamen uit de pick-up verwijdere­n. (Action-foto: Radjoe Toefanie)
Vier mannen kwamen gisteren aan de Saramaccaw­eg om het leven bij een aanrijding tussen een pick-up en trekker. De brandweer moest de beknelde lichamen uit de pick-up verwijdere­n. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname