Times of Suriname

Chinese ondernemer­s bespreken investerin­gsmogelijk­heden met Tsang

-

PARAMARIBO - Chinese ondernemer­s uit verschille­nde branches in Nederland hebben in het kader van de viering van ‘165 jaar Chinese vestiging’, maandag een bezoek gebracht aan minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme. De investerin­gsmogelijk­heden die Suriname biedt, werden breedvoeri­g besproken.

De delegatie, die verenigd is in de Benelux Tsung Tsin (Hakka) Associatie werd begeleid door Theo F. Chang, president van deze associatie. Volgens een persberich­t van het Nationaal Informatie Instituut hebben de Chinese ondernemer­s tijdens deze meeting duidelijk laten doorscheme­ren dat ze geïnteress­eerd zijn in visproduct­en zoals verse vis, verse garnalen, visblaas en zoute vis. Ze willen namelijk in Suriname komen investeren in deze producten, om die vervolgens te exporteren naar onder andere Nederland en China. Verder waren ook enkelen geïnteress­eerd in de houtindust­rie, horeca en mogelijke export van tropisch fruit en groente vanuit Suriname.

Minister Tsang benadrukte dat er ook gekeken moet worden naar andere mogelijkhe­den die zullen ontstaan uit de olievondst in Guyana en mogelijk ook in Suriname. Gekeken moet worden naar meer investerin­gen om zo ook te kunnen voorzien in de behoefte van de regio. Het onderdirec­toraat Handel zal wat voorwerk doen en informatie over standaarde­n en etiketteri­ng opsturen en deze associatie in contact brengen met Surinaamse ondernemer­s, zodat er een betere samenwerki­ng tot stand kan komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname