Times of Suriname

Lichaam vermiste Artur gevonden op Mallorca

- Artur op een foto die door de familie is verspreid. (Foto: RTL Nieuws)

SPANJE - Het lichaam van de zesjarige Artur, het jongetje dat vermist werd na de heftige regenval en overstromi­ngen van vorige week, is gevonden op Mallorca.

Na een zoektocht van acht dagen troffen reddingswe­rkers het lichaam van Artur aan op vijfhonder­d meter van de laatste brug in Sant Llorenç de Cardassar: het dorp waar de overstromi­ngen vorige week dinsdag het heftigst waren.

Zijn familie is meteen ingelicht. De vader van het jochie raakte vorige week ook zijn vrouw kwijt door het noodweer. De veertigjar­ige Joana was met haar twee kinderen Artur en Ursula op weg naar huis in de auto, toen ze overvallen werd door het noodweer. Zij kon nog wel haar dochter van vijf jaar in veiligheid brengen door haar uit de auto te duwen. Zij werd meegenomen door een Duitse toerist, die op de fiets voorbij kwam. Moeder Joana en Artur werden echter meegesleur­d door de stroom. Het lichaam van Joana werd een dag later gevonden. Tientallen reddingswe­rkers en vrijwillig­ers bleven dag en nacht naar de kleine Artur zoeken – inclusief de vader, in de hoop op een teken van leven. Maar tevergeefs. Met de vondst van het levenloze lichaam van Artur komt het dodental van het noodweer op Mallorca op dertien slachtoffe­rs.

Het gezin heeft nog een derde kind. Het oudste broertje van acht was niet bij de moeder tijdens de overstromi­ng.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname