Times of Suriname

Monifah Djoe eindigt op dertiende plaats

-

ATLETIEK – De Surinaamse atleet Monifah Djoe heeft op de tweede dag op het onderdeel hink-stap-springen het slechter gedaan dan de eerste dag, tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires, Argentinië. Zij eindigt hierdoor op de dertiende plaats. De Bulgaar Aleksandra Nacheva pakte goud, terwijl Maria Vicente van Spanje tweede werd. De Rus Mariya Privalova eindigde op de derde plaats.

Bij deze spelen heeft de organisati­e besloten om dit onderdeel op twee dagen te doen. Op de eerste dag zal er vier keer gesprongen worden en op de tweede dag ook vier keer. Hierna zullen de beste sprong van de eerste dag en de tweede dag bij elkaar opgeteld worden voor de eindrangsc­hikking.

De eerste dag voor het onderdeel hink-stap-springen was op 13 oktober en Djoe had een beste sprong van 12.26 meter, terwijl Nacheva 13.76 meter had genoteerd als haar beste sprong. Djoe moest dinsdag ervoor zorgen om boven de 13 meter te komen voor een podiumplaa­ts. Maar dit lukte niet. De eerste keer kwam zij niet verder dan 11.89 meter en tweede keer sprong ze 11.49 meter. De derde en vierde keer sprong de Surinaamse atleet 11.87 meter en 11.44 meter. Nacheva sprong op de tweede dag weer 13.86 meter. Djoe eindigde hierdoor met een totale sprong van 24.15 meter, wat goed was voor een dertiende plaats. Er namen vijftien atleten deel aan dit onderdeel. Nacheva had een totale sprong van 27.62 meter en Vicente 27.43 meter. De Rus kwam tot een totale score van 26.07 meter. Roksana Khudoyarov­a van Oezbekista­n (25.92 meter) en Lesly Raffin van Frankrijk (25.75 meter) eindigen op de vierde en vijfde plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname