Times of Suriname

Golden State Warriors begint NBA-seizoen met zege

-

BASKETBAL - Golden State Warriors is goed begonnen aan het NBA-seizoen. De regerende kampioen was dinsdagavo­nd in de Oracle Arena met enige moeite te sterk voor Oklahoma City Thunder: 108-100.

Warriors begon overtuigen­d aan de wedstrijd voor eigen publiek door het eerste kwart met een verschil van acht punten af te sluiten. De bezoekers gaven zich niet gewonnen en verkleinde­n het gat zelfs tot twee punten, maar in het laatste kwart stelde de thuisploeg alsnog de zege veilig.

Stephen Curry was de grote man bij Warriors met 32 punten, negen assists en acht rebounds. Kevin Durant noteerde 27 punten, zes assists en acht rebounds. Voor de wedstrijd werd uitgebreid stilgestaa­n bij Paul Allen, die dinsdag op 65-jarige leeftijd overleed. De medeoprich­ter van Microsoft was eigenaar van Portland Trail Blazers, dat eveneens uitkomt in de NBA.

De spelers en coaches van Warriors hadden voor de minuut stilte al traditiege­trouw hun kampioensr­ing in handen gekregen. De ploeg van coach Steve Kerr veroverde vorig jaar de NBA-titel door Cleveland Cavaliers te verslaan in de finale.

In de Eastern Conference begon Boston Celtics ook goed aan het seizoen. De zeventienv­oudig NBA-kampioen was in eigen huis te sterk voor Philadelph­ia 76ers: 105-87.

(NS)

 ??  ?? Stephen Curry van Golden State Warriors gaat langt Dennis Schroder. (Foto: Nusport)
Stephen Curry van Golden State Warriors gaat langt Dennis Schroder. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname