Times of Suriname

“Dalek mi o panya a tori”

-

PARAMARIBO - “Dalek mi o panya a tori. A man disi e ley.” Dit zei Iwan S toen zijn kompaan Rayen M verklaarde dat de man bij een misdrijf betrokken was. Beide mannen die verdacht worden van diefstal van een tas uit een auto aan de Leo Eliazerstr­aat ontkennen elke betrokkenh­eid.

De benadeelde kreeg autopech. Terwijl hij bezig was met zijn auto werd zijn tas inhoudende een paspoort, SRD 15 duizend en USD 10 duizend van de achterbank weggenomen. Volgens Iwan S klopt het niet dat hij een wagen van Rayen M leende om de diefstal te gaan plegen. “Ik weet niets.” Hij bekende bij de politie de diefstal, omdat hij toen zou zijn mishandeld en onder druk gezet. Hij zou wel geld bij Rayen M hebben genomen om een wagen te kopen. Hij beweert de naam van Rayen M niet te hebben genoemd bij de politie. Volgens Rayen M leende hij zijn auto wel uit aan Iwan S. Hij verklaart dat het voertuig enkele mankemente­n had. Toen hij de wagen terugkreeg, gaf Iwan S hem USD 1.500. Hij vroeg niet hoe de man aan het geld kwam, maar hoorde dat die betrokken was geweest bij een misdrijf. Rayen M verkocht zijn auto nadien, omdat die naar zijn zeggen machinepro­blemen had.

Volgens hem klopt het niet dat hij de auto verkocht omdat een beroving daarmee was gepleegd. Iwan S ontkent dat hij geld afstond aan zijn kompaan. Volgens hem moet Rayen M, die juridische bijstand krijgt van raadsman Oscar Koulen, niet doen alsof hij eerlijk is, omdat hij steelt. Rayen M bleef erbij dat hij vaker zijn wagen aan Iwan S uitleende. Op 1 november wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname