Times of Suriname

Scholen omgeving Ornamibo vandaag weer open

-

PARAMARIBO - De drie scholen in de omgeving van de vuilstortp­laats te Ornamibo zijn vanaf vandaag weer open. “De leerkracht­en en leerlingen zijn vanaf vandaag weer aanwezig”. Dit zegt Audrey Hankers, districtsc­ommissaris van WanicaZuid­oost. Volgens de dc is de brand bij de vuilstortp­laats te Ornamibo intussen onder controle.

Vanwege de brandlucht die in de omgeving hing, moesten scholen hun deuren sluiten. De districtsc­ommissaris is blij dat zaken binnen dit gebied genormalis­eerd zijn. Ze benadrukt dat er baanbreken­d werk is verricht door verschille­nde actoren om dit resultaat te bereiken. De nazorg van brandweerl­ieden, bestuursam­btenaren en burgers in de omgeving, die veel last hebben ondervonde­n van de rook wordt ter hand genomen. Het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg is verantwoor­delijk voor dit nazorgproc­es.

Hoewel er geen bluswerkza­amheden meer zijn, blijft de brandweer nog een week op de plek voor controlewe­rkzaamhede­n. “Wij willen niet verrast worden, dus blijven wij stand-by”, zegt brandweerc­ommandant Radjen Jakhari. Bij een rondvlucht boven dit gebied was volgens de functionar­is duidelijk te zien dat alles in orde is. Het aantal brandweerl­ieden zal gelet op de nieuwe situatie minder zijn. Brandweerv­oorlichter Ulrich Coats zegt verder dat de brandweerl­ieden het vuur zo snel hebben kunnen bestrijden door de graafmachi­nes die zijn ingezet om het puin om te scheppen tijdens het blussen. Jerry Slijngard, coördinato­r van NCCR, zegt dat er vandaag met de overige actoren een bijeenkoms­t is, om de stand van zaken te evalueren en alles op een rijtje te zetten wat er verder zal gebeuren. De brand op de vuilnisbel­t is op 7 oktober ontstaan.

MTP

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname