Times of Suriname

Inbraak op afdeling Ministerie OWC

-

PARAMARIBO - Op een afdeling van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) is gisterocht­end een inbraak gepleegd. Vier mannen namen een kluis uit het gebouw weg, maar omdat zij die niet konden wegdragen, namen zij de inhoud mee en lieten de lege kluis achter op een terrein. De criminelen van wie een gewapend was met een vuistvuurw­apen, gingen op het terrein. Zij waren gemaskerd en gingen in het zwart gekleed. Zij overvielen de bewaker en knevelden hem. Twee van hen bleven bij de bewaker staan, terwijl de twee anderen via de vliering in het pand terechtkwa­men. Diverse ruimtes zijn vermoedeli­jk doorzocht en overhoop gehaald. Zij maakten toen de inhoud van de kluis buit.

De inbrekers gingen na de daad op een ander perceel waar zij zich schuil hielden om vermoedeli­jk te wachten op hun kompaan om afgehaald te worden. Zij werden door een andere bewaker opgemerkt die de politie inschakeld­e. De politie rukte meteen uit naar de plaats, waarna de mannen de kluis op het perceel achterliet­en. Zij vluchtten weg in een grijze wagen waarvan het kenteken onbekend is. De politie trof de kluis aan en bracht die naar het politiebur­eau. De criminelen zijn echter nog voortvluch­tig. De bewaker die gekneveld was, had een opgezwolle­n gezicht. Hij moest slagen incasseren, maar liep geen ernstig letsel op. WJ

 ??  ?? Een van de vele culturele opvoeringe­n die het publiek zaterdagav­ond mocht aanschouwe­n op het Onafhankel­ijkheidspl­ein. De SCUA heeft er alles aan gedaan om die avond een goede multicultu­rele show weg te geven. Zie bericht op pagina 2. (Foto: Johan de Randamie)
Een van de vele culturele opvoeringe­n die het publiek zaterdagav­ond mocht aanschouwe­n op het Onafhankel­ijkheidspl­ein. De SCUA heeft er alles aan gedaan om die avond een goede multicultu­rele show weg te geven. Zie bericht op pagina 2. (Foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname