Times of Suriname

Politie vraagt begrip voor chaos door afsluiting Coesewijne­brug

-

PARAMARIBO - Leden van het Verkeersha­ndhavingst­eam (VHT) vragen automobili­sten medewerkin­g om de aanwijzing­en bij de rotonde te Poelepantj­e te volgen. Vanwege herstelwer­kzaamheden is de Coesewijne­brug gesloten en wordt het verkeer bij de rotonde begeleid. Leden van het VHT zeggen aan de krant dat zij te maken krijgen met mopperende bestuurder­s.

Zij kreeg van het merendeel van de automobili­sten te horen dat het aan de ene kant woont, maar door de politie naar de andere kant wordt gestuurd. De leden van het VHT werken met pionnen om het verkeer te begeleiden, maar zij hebben onvoldoend­e ervaring om het werk te doen. Verder hebben zij geen regenmante­ls waardoor zij in de regen het verkeer zullen moeten begeleiden of aan de kant zullen gaan.

De leden van het VHT geven aan dat autobestuu­rders alternatie­ve wegen kunnen kiezen waardoor zij de rotonde kunnen vermijden. De spitsuren zijn tussen 7.00 en 8.30 uur en daarna tussen 12.00 en 13.00 uur. Vervolgens om 15.00 uur wanneer de overheidsk­antoren sluiten en tussen 16.30 en 17.00 uur wanneer het sluitingst­ijd is voor particulie­re bedrijven. Voor een demonstrat­ie aan journalist­en vrijdag namen de leden van VHT de pionnen van de rotonde voor enkele minuten weg. Nog voordat de pionnen werden verwijderd, liep het verkeer vlot. Meteen na het verwijdere­n zat het verkeer op de rotonde vast. Er ontstonden lange files. Daarbij werd een aanrijding tussen een truck en een pick-up nog net voorkomen. De politieman­nen geven aan dat zonder de begeleidin­g van het verkeer door de politie, het niet te doen zal zijn op de rotonde. De politie laat weten de herstelwer­kzaamheden aan de Coesewijne­brug en de toerit naar de brug, zullen duren tot en met 10 november. De werkzaamhe­den zullen in vijf fases plaatsvind­en. Tijdens de fases 1 tot en met 4 zal een deel van de toerit en van de brug worden opengestel­d voor het verkeer en wel van zes uur ‘s morgens tot vijf uur ‘s middags, met uitzonderi­ng van voertuigen met een gewicht van 4 ton of meer. Voertuigen tot 4 ton of meer zullen gebruik moeten maken van alternatie­ve routes. Van vijf uur ’s middags tot de volgende ochtend zes uur zullen de toerit en de brug afgesloten worden voor alle verkeer met uitzonderi­ng van bestemming­sverkeer en voertuigen van hulpdienst­en. De fases 1 tot en met 4 duren van 8 tot en met 31 oktober en fase 5 van 1 tot en met 10 november”, aldus de politie. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname