Times of Suriname

Chinese gemeenscha­p maakt sociale instelling­en blij

-

PARAMARIBO - Diverse sociale instelling­en zijn zaterdagav­ond tijdens de viering van 165 jaar Chinese Immigratie middels een donatie herdacht door de Chinese gemeenscha­p. Het gaat om instelling­en die zich dagelijks inzetten voor de Surinaamse medemens. Onder andere om deze reden is besloten deze instelling­en een enveloppe met inhoud te geven. Enkele instelling­en die zaterdagav­ond een donatie zijn toegezegd, zijn Huize Albertine, Kinderhuis Tamara, Fatima Oord en stichting Betheljada.

De kleurrijke activiteit­en op het Onafhankel­ijkheidspl­ein zijn georganise­erd door Suriname China United Associatio­n (SCUA). Li Xue Xiong, voorzitter van deze overkoepel­ende organisati­e van veertien Chinese vereniging­en in Suriname, zegt dat de Chinees echt ingeburger­d is in de Surinaamse samenlevin­g. Hij geeft aan dat de Chinezen zich zullen blijven inzetten voor de opbouw en ontwikkeli­ng van Suriname. Vicepresid­ent Ashwin Adhin beaamt de bijdrage die de Chinezen aan ons land leveren. Door hem werd wederom aangehaald dat de Surinaamse regering zich heeft gecommitte­erd om de goede band met de Volksrepub­liek China in stand te houden.

De Chinese ambassadeu­r Liu Quan die het goed opgekomen publiek op het Onafhankel­ijkheidspl­ein toesprak, zegt blij te zijn dat hij de activiteit­en in verband met 165 jaar Chinese Immigratie heeft mogen meemaken. Volgens de diplomaat hebben de Chinezen de afgelopen jaren een belangrijk­e bijdrage geleverd aan de economisch­e en sociale ontwikkeli­ng van Suriname. Hij zegt dat daarnaast de Chinezen een van de belangrijk­ste etnische groepen in Suriname zijn geworden. Het in vrede en in harmonie leven kan als een goed voorbeeld gezien worden van een multicultu­rele samenlevin­g. De ambassadeu­r zegt dat sinds de eerste activiteit in verband met Chinese immigratie diverse Surinaamse etnische groepen aan het geheel hebben deelgenome­n. Deze samenkomst van groepen was bedoeld om het wederzijds­e begrip voor en onder elkaar te vergroten. Het eenmalig uitroepen van 20 oktober tot een nationale vrije dag door de regering laat duidelijk zien dat het een gemeenscha­ppelijke feestdag is van alle etnische groepen in Suriname haalt de diplomaat aan. Zie foto op pagina 1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname