Times of Suriname

Man die politieman beschoot opgepakt

-

PARAMARIBO - Franklin H, die vrijdagoch­tend op een politieman aan de Martin Luther Kingweg schoot, is aangehoude­n. Hij liep bij zijn arrestatie schotverwo­ndingen in zijn benen op en moest medisch worden behandeld.

De politieman was bezig het verkeer te regelen toen hij werd gealarmeer­d door een burger dat Franklin H die over straat liep, vermoedeli­jk betrokken was geweest bij een beroving. Deze overval vond vrijdagoch­tend plaats bij een woning aan de Vredenburg Serie B waar een jachtgewee­r werd buitgemaak­t. De wetsdienaa­r wilde de verdachte aanhouden, maar die schoot toen op hem en de agent werd geraakt in zijn been. De man wist zich uit de voeten te maken, maar werd later aangehoude­n. De politie meldt dat de gezondheid­ssituatie van de politieman stabiel is, maar dat het noodzakeli­jk was dat hij aan zijn been geopereerd werd. “Dankzij de volle medewerkin­g van de burgerij is het de politie gelukt om de verdachte enkele uren na zijn criminele handeling aan te houden in Livorno. Franklin H heeft er alles aan gedaan om uit handen van de politie te blijven, waarbij hij zich schuilhiel­d in kanalen, bosrijke en drassige gebieden. Tijdens het vluchten door de bossen is zijn kleding behoorlijk beschadigd geraakt. Franklin H is een vuurwapeng­evaarlijke persoon. Enkele jaren geleden was hij veroordeel­d tot een jarenlange gevangenis­straf voor het om het leven brengen van een man. Hij heeft de man doodgescho­ten”, aldus de politie.

Franklin H zou samen met anderen een beroving hebben gepleegd bij een woning aan de Vredenburg­weg Serie-B. Uit verklaring van de aangeefste­r blijkt dat enkele personen bij haar woning inbraken. Zij belde toen haar schoonvade­r op die op hetzelfde adres woont en met zijn jachtgewee­r naar buiten kwam. De rovers overvielen hem en maakten het jachtgewee­r buit. Zij sloegen de man, die medisch moest worden behandeld. Het gestolen jachtgewee­r en het vuistvuurw­apen waarmee geschoten is, zijn teruggevon­den. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname