Times of Suriname

Inverzeker­ingstellin­g politieman­nen verlengd

-

PARAMARIBO - De inverzeker­ingstellin­g van twee politieman­nen die in verband worden gebracht met de zaak waarbij vijf kilo onderschep­te drugs en geld voor zichzelf zou zijn gehouden, is verlengd met dertig dagen.

Advocaat Arjan Ramlakhan, die de wetsdienar­en juridisch bijstaat, bevestigt dat de inverzeker­ingstellin­g rechtmatig is getoetst. Hij zegt dat zijn cliënten ontkennen dat er drugs werden onderschep­t. De politieman­nen verklaren dat zij geen drugs en geld aannamen, omdat zij die niet eens hebben onderschep­t.

Het vermoeden bestaat dat zij cocaïne en geld voor zichzelf hielden toen zij in totaal tien kilo drugs onderschep­ten bij een vrouw. De chauffeur die de vrouw reed, deed aangifte dat hij bij de controlepo­st te Stolkertsi­jver is geslagen. Ook vertelde hij dat politieman­nen een deel van de onderschep­te drugs en geld voor zichzelf hielden. De aangever gaf aan dat hij een vrouw vervoerde toen zij bij een controlepo­st werden gestopt. Verder is de inverzeker­ingstellin­g van een politieman verlengd die in verband wordt gebracht met het achterhoud­en van onderschep­te drugsbolle­tjes. Advocaat Ramlakhan verleent ook juridische bijstand aan deze politieman die verklaart dat het verboden spul werd onderschep­t, maar dat zijn commandant de zaak afhandelde. Hij geeft aan niet betrokken te zijn geweest bij het achterover­drukken van de drugs. De commandant is ook aangehoude­n. Ramlakhan wacht op dossiers van de verdachten in beide zaken. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname