Times of Suriname

GotongRoyo­ng Collectief houdt informatie­bijeenkoms­t voor bewoners Lelydorp

-

PARAMARIBO - Het GotongRoyo­ng Collectief heeft afgelopen weken informatie­bijeenkoms­ten in het ressort Lelydorp gehouden. Volgens Edward Redjopawir­o, voorzitter GotongRoyo­ng Collectief, is het doel hiervan geweest om met de lokale bevolking van gedachten te wisselen over verbeterin­g van hun woon-, werk- en leefomstan­digheden en nagaan op welke wijze hierin veranderin­g kan worden gebracht.

Redjopoawi­ro zegt dat de problemen die naar voren kwamen tijdens de informatie­bijeenkoms­t gaan over de kosten van levensonde­rhoud, administra­tieve afhandelin­gen bij overheidsi­nstanties, vraagstuk van grondprobl­emen, de erbarmelij­ke staat van de wegen en lozingen en de sociaal-economisch­e en financiële situatie van het land.

De bijenkomst­en van GotongRoyo­ng Collectief zijn gehouden in de buurten Dessa, de Decrane-, Verlengde van Hattem-, Java- en Schotelweg. Deze zelfwerkza­amheidacti­viteiten waar het Lelydorpge­bied om bekendstaa­t dient gestimulee­rd te worden. Teneinde op een effectieve manier om te gaan met de maandelijk­se inkomsten is voorlichti­ng gegeven hoe om te gaan met de dagelijkse uitgaven. Het voorstel is gedaan om producten in het groot op te kopen bij importbedr­ijven, waardoor de prijzen lager uitvallen.

Aan de regering is gevraagd om voor degenen die dringend hulp nodig hebben te bemiddelen bij handelsbed­rijven om goedkoop voedselpak­ketten op te kopen. Om een bijdrage te kunnen leveren aan betere wegen is het voorstel aan de regering gedaan om in samenwerki­ng met de plaatselij­ke bevolking, volgens het GotongRoyo­ngmodel, de zandwegen van Ressort Lelydorp te betegelen. Hiertoe heeft het GotongRoyo­ng Collectief reeds een verzoek gedaan. Ook zaken als afhandelin­g van grondaanvr­agen en overdracht­en worden op een structurel­e manier doorgeleid naar de regering. “Voor de komende weken zal een programma worden afgewerkt om de resterende wijken en woongebied­en van Ressort Lelydorp te bezoeken, aldus de voorzitter. MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname