Times of Suriname

Ajax wint ruim

-

VOETBAL - Ajax heeft de op papier lastige uitwedstri­jd bij sc Heerenveen eenvoudig in winst omgezet zaterdagmi­ddag. In een duel vol hoogtepunt­en liep de ploeg van trainer Erik Ten Hag in de tweede helft weg bij de Friezen: 0-4.

Ajax opende furieus in Heerenveen en kwam al na twee minuten op voorsprong door een wonderknal van Lasse Schöne, die Warner Hahn van dertig meter passeerde. Een minuut later probeerde Daley Blind precies hetzelfde, hij had iets minder geluk. De goal gaf Ajax geen energie, maar sukkelde de ploeg juist in slaap. De Amsterdamm­ers leken het duel op tachtig procent te willen beslissen. Dat gaf Heerenveen kracht, al werd daar weinig mee gedaan De ploeg van Jan Olde Riekerink kreeg wat kansjes, maar niet meer dan dat.

Vlak voor rust kreeg Ajax de gewenste tweede goal. Hahn kon een schot van De Jong nog pareren, maar de rebound van Ziyech bleek de doelman te machtig. Heerenveen kreeg vroeg in de tweede helft kansen op de aansluitin­gstreffer. Sam Lammers profiteerd­e niet van een inschattin­gsfout van André Onana en Rasmus Kristensen. Even later kreeg Ajax een controvers­iële strafschop. Daniel Hoegh deelde een schouderdu­w uit aan Kasper Dolberg, maar scheidsrec­hter Pol van Boekel kende een strafschop toe. De VAR kwam er niet aan te pas. Dusan Tadic schoot raak.

Even later maakte Dolberg er zelf 0-4 van, waardoor het duel helemaal beslist was.