Times of Suriname

PSV haalt flink uit

-

VOETBAL - PSV is klaar voor de Champions Leagueweds­trijd tegen Tottenham Hotspur. De Eindhovena­ren kenden zaterdag een uitstekend­e generale door FC Emmen thuis over de knie te leggen: 6-0.

Emmen ging de wedstrijd als grote underdog in en al snel was duidelijk dat er maar een ploeg was die aanspraak maakte op de overwinnin­g. Gastón Pereiro opende de doelpunten­rekening al na elf minuten. De Uruguyaan kreeg de bal van Steven Bergwijn en kon simpel binnen schieten na een goed uitgevoerd­e counter: 1-0.

PSV hield de druk erop en leek de wedstrijd al voor de rust te willen beslissen, om zodoende spelers in de tweede helft rust te kunnen geven voor de kraker van woensdag. De 2-0 van Luuk de Jong werd gemaakt na een half uur. De spits kopte raak na een voorzet van Hirving Lozano. Na de 3-0 van De Jong leek Emmen rijp voor de slacht. Vlak voor rust kon Pereiro zijn tweede treffer van de avond maken nadat een voorzet van Denzel Dumfries alle Emmen-verdediger­s passeerde.

De buit was binnen en enkele spelers werden gewisseld. Zo kreeg Erick Gutiérrez speelminut­en, net als Aziz Behich. PSV deed het in de tweede helft in een versnellin­g lager, al bleef de ploeg op zoek naar doelpunten. Emmen kon alleen maar hopen dat de schade beperkt bleef.

Dat lukte redelijk, want de laatste twee treffers vielen pas in de slotfase. Eerst schoot Gutiérrez binnen en het slotakkoor­d kwam van Lozano, die profiteerd­e van een goede actie van invaller Donyell Malen. De 6-0 betekent de grootste Eredivisie-nederlaag uit de geschieden­is van Emmen.

PSV heeft vier dagen de tijd om zich op te laden voor een beladen Champions Leagueweds­trijd, want bij verlies zijn de Eindhovena­ren vrijwel zeker uitgeschak­eld voor het miljardenb­al.