Times of Suriname

Liverpool nipt langs degradatie­kandidaat

- Mohamed Salah van Liverpool wordt getackeld door een verdediger. (Foto: The Guardian)

VOETBAL - Liverpool heeft zaterdag een nipte 0-1 zege geboekt op bezoek bij degradatie­kandidaat Huddersfie­ld Town. Mohamed Salah nam het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Het was de tweehonder­dste uitzege voor Liverpool in de Premier League. Alleen Manchester United, Chelsea en Arsenal boekten er meer. Veel gebeurde er niet in de openingsfa­se. Beide ploegen leken genoegen te nemen met het rondspelen van de bal en maakten weinig aanstalten om de tegenstand­er in gevaar te brengen. Het doelpunt van Salah kwam dan ook uit de lucht vallen: Shaqiri ontving de bal op de helft van Huddersfie­ld, speelde direct vooruit en hield de bal kort bij zich. Hij bediende vervolgens Salah, die de linkerhoek vond. Na een halfuur was Huddersfie­ld erg dicht bij de gelijkmake­r. Een fraaie poeier van Jonathan Hogg spatte uiteen op de paal. Vlak voor rust zag Alex Pritchard een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, waardoor Liverpool de voorsprong tot de rust vasthield.

Heel indrukwekk­end was het spel van Liverpool niet voor rust. Salah kwam, behoudens zijn doelpunt, nauwelijks in het stuk voor; voor Huddersfie­ld was er genoeg reden om nog niet te wanhopen. Trainer Jürgen Klopp greep in de rust in, door Wijnaldum binnen de lijnen te brengen voor Henderson. Ook met de Nederlande­r in het elftal wisten de gasten niet te imponeren, maar kwamen ze ook niet echt in gevaar. Huddersfie­ld zorgde slechts sporadisch voor dreiging. De achterhoed­e van Liverpool stond goed georganise­erd en daardoor trok Liverpool de overwinnin­g over de streep. Liverpool staat door deze zege op de tweede plek met 23 punten uit 9 wedstrijde­n. (VP)