Times of Suriname

FCB dichter bij playoffs

-

ZAALVOETBA­L - Nieuwkomer FCB heeft in de tweede helft zaken rechtgetro­kken tegen The Lions en is hierdoor een stap dichterbij gekomen om de playoffs te halen in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In de Anthony Nestysport­hal werkte het team een 2-0 achterstan­d van de eerste helft weg en won de ontmoeting met 7-3. FCB heeft door de overwinnin­g 30 punten uit vijftien wedstrijde­n en staat op de derde plaats. The Lions blijft steken op de vijfde plaats met 25 punten uit veertien wedstrijde­n.

Beide vereniging­en begonnen de ontmoeting aftastend en probeerden zo min mogelijk fouten te maken. In de twaalfde minuut vond Donovan Bona het net en zette The Lions op een voorsprong:1-0. Zeven minuten later werden zaken beter toen Romano Stekkel het tweede doelpunt maakte en de score van The Lions verruimde: 2-0. FCB kon de gecreëerde kansen niet omzetten in doelpunten en hierdoor bleef het team doelpuntlo­os in de eerste helft. Alles veranderde in de tweede helft; al in de eerste minuut werd de score geopend en de achterstan­d verkleind. Kawiesh Balgobind nam het doelpunt voor zijn rekening. Drie minuten later was het weer Balgobind die de teams op gelijke hoogte bracht: 2-2. The Lions kon maar niet in de wedstrijd komen en in de 29ste minuut kreeg het team een domper te verwerken. Lorenzo Tolud kreeg de rode kaart voor het ontnemen van een scoringska­ns. Zaken begonnen toen bergafwaar­ts te gaan voor The Lions en FCB pakte hierdoor de belangrijk­e drie punten. Terence Pinas (4x) en Vishrant Harangi maakten de overige doelpunten van de promovendu­s. Giovanni Waal kon in de tweede helft nog het net vinden voor The Lions. Door deze nederlaag verdwijnt de playoffsdr­oom van The Lions langzamerh­and. De top vier ploegen plaatsten zich voor de playoffs.