Times of Suriname

Atlético Madrid laat wederom punten liggen

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft zaterdag wederom punten laten liggen. Het team van trainer Diego Simeone speelde gelijk op bezoek bij Villarreal (1-1) en komt zodoende op zestien punten uit negen wedstrijde­n.

In de eerste helft vielen weliswaar geen doelpunten, maar beide teams hadden diverse mogelijkhe­den om de wedstrijd open te breken. De grootste kans was zonder meer voor Gerard Moreno, die bijna op de doellijn voor de 1-0 had kunnen zorgen maar faalde. De redding van Jan Oblak op het schot van Jaume Costas mocht er ook zijn. Nikola Kalinic, Saúl Ñiguez en Antonio Griezmann probeerden Sergio Asenjo te passeren, maar ook zij konden geen doelpuntlo­ze ruststand voorkomen.

Atlético nam na 53 minuten de leiding: na een vrije trap van Antoine Griezmann kopte Ramiro Funes Mori de bal via de vingertopp­en van Asenjo op de lat, waarna Filipe Luis de rebound met het hoofd benutte. Twaalf minuten later poetste Villarreal de nadelige marge weg. Na een pass van Carlos Bacca kwam de bal uiteindeli­jk via enkele medespeler­s bij Mario Gaspar terecht: de captain verschalkt­e Oblak met een diagonaal schot.

Het was aan Oblak te danken dat Atlético niet met een nederlaag uit Vila-real vertrok. De doelman kwam oog in oog met zowel Moreno als Bacca als winnaar uit de strijd. Moreno kwam niet veel later enkele centimeter­s te kort om alsnog zijn gram te halen. Het had niet veel gescheeld of Thomas Lemar had vlak voor de tijd voor de 1-2 gezorgd. De invaller stond vrij, maar zijn kopbal miste de juiste richting. (VP)