Times of Suriname

SVB-loting nieuw seizoen morgen

-

VOETBAL - De loting voor de openingswe­dstrijden van het nieuwe seizoen in de eerste en tweede divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) zal morgen plaatsvind­en in het bondsgebou­w van de SVB. De loting is al een paar keer verschoven, maar morgen is het zover. De loting van de tweede divisie is tussen 19.00 uur en 20.00 uur en van de eerste tussen 20.00 en 21.00 uur. In de eerste divisie zullen 16 vereniging­en strijden om het kampioensc­hap. Er zal volgens het 2-rondensyst­eem worden gespeeld op uit- en thuisbasis. Aan het einde van de competitie is nummer 1 de kampioen en nummer 2 de semikampio­en. Nummer 15 en 16 degraderen naar de tweede divisie.

In de tweede divisie zullen 11 vereniging­en het opnemen tegen elkaar om het kampioensc­hap. Er zal volgens het 2-ronden systeem worden gespeeld op uit- en thuisbasis.

Aan het einde van de tweede ronde promoveren nummers1 en 2 naar de eerste divisie. Nummer 11 degradeert naar de lidbonden.

Van het lidbondent­oernooi promoveren 4 clubs naar de tweede divisie, indien zij voldoen aan het clublicent­ievereiste. In 2019-2020 zal de tweede divisie uit 14 clubs bestaan.

Door de uitbreidin­g van de eerste divisie is de schorsing na het aantal gele kaarten gewijzigd. In de eerste divisie wordt een speler geschorst na 5 gele kaarten, en daarna om de 2 gele kaarten. In de tweede divisie blijft de schorsing van 1 wedstrijd na 3 gele kaarten. De procedure voor rode kaarten of 2x geel (rood) blijft ongewijzig­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname