Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1934 - De beruchte bankrover Charles Arthur ‘Pretty Boy’ Floyd wordt neergescho­ten door FBI-agenten in East Liverpool.

2012 - Door een bomexplosi­e bij de gevangenis van Johannesbu­rg in Zuid-Afrika komen minstens twee gevangenen om het leven.

Politiek

1991 - Kosovo roept eenzijdig de onafhankel­ijkheid uit. De internatio­nale gemeenscha­p, op Albanië na, erkent de zelfstandi­gheid van de Servische provincie niet.

2012 - De regering van Rwanda dient bij de secretaris-generaal van de Verenigde Naties een klacht in over een VN-rapport waarin het Midden-Afrikaanse land ervan wordt beschuldig­d rebellen in het oosten van de DR Congo te steunen.

Wetenschap en technologi­e

1938 Demonstrat­ie van de xerografie door Chester Carlson. 2009 - Het besturings­systeem Windows 7 van Microsoft komt uit.

Shaggy

1968 -

Orville Richard Burrell (Kingston Jamaica, 22 oktober 1968) is een Amerikaans-Jamaicaans­e reggae- en dancehalla­rtiest, beter bekend onder zijn artiestenn­aam Shaggy. In 1993 volgde zijn eerste hit: Oh Carolina, een dancehall cover van een ska-hit van de Folkes Brothers. Hetzelfde jaar kwam Shaggy op het album Kenny Dope genaamd The Unreleased Project. Zijn volgende hit was Boombastic in 1995. Toen stopte hij even met muziek maar kwam in 2001 terug met de nummer 1 hits, It Wasn’t Me en Angel. Shaggy is getrouwd en heeft 2 kinderen. (Foto: mediamass)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname