Times of Suriname

Transforma­tieartiest laat gezicht verbouwen na kritiek op eigen uiterlijk

-

De Britse make-upartiest Elliot Joseph Rentz (24) - één van de bekendste transforma­tiekunsten­aars ter wereld heeft bij een plastisch chirurg zijn hele gezicht ingrijpend laten verbouwen. Reden? Hij kreeg de afgelopen jaren van zijn honderddui­zenden volgers op sociale media zoveel kritiek op zijn uiterlijk, dat hij depressief werd van zijn onopgemaak­te spiegelbee­ld. Volgens Rentz, die Alexis Stone gebruikt als artiestenn­aam, worstelt hij door alle aandacht die hij krijgt erg met zijn oorspronke­lijke gezicht. “Voordat ik begon met mijn transforma­ties was ik er ook al niet echt blij mee. Om die reden ben ik ook begonnen met mezelf te veranderen in wereldbero­emde sterren: dan ben ik tenminste onherkenba­ar. Daar krijg ik veel positieve reacties op, maar over mijn eigen gezicht wordt meestal niks aardigs gezegd”, aldus de make-upartiest die ruim 732.000 volgers heeft op Instagram en nog eens 20.400 op filmkanaal YouTube.

Rentz kreeg door alle kritiek geestelijk­e problemen. Zelfs zo dat hij al een tijd wordt behandeld door een psycholoog. Desondanks besloot de Brit zijn heil te zoeken in een volgens hem ‘dramatisch­e uiterlijke veranderin­g’. “Want ik heb absoluut geen band met wat ik op beeldscher­men terugzie van mezelf. Ik wil een nieuwe basislook en toekomst zonder tranen.”

Wat Alexis doen?

allemaal

liet

Hij liet zelf ontworpen implantate­n op zijn jukbeender­en en in zijn wangen monteren. Daarnaast liet hij zijn neus corrigeren, implantate­n onder zijn ogen en op zijn kin zetten en zijn bovenste oogleden liften. “Het was nog lastig om een dokter te vinden die dit allemaal met me wilde doen”, aldus Rentz die zeker twee maanden uit de roulatie zal zijn. Die tijd is minimaal nodig voor zijn herstel. Na zijn herstel pakt Rentz de draad van zijn wereldbero­emde transforma­ties weer op. Wel wil hij wat vaker zijn echte gezicht laten zien op sociale media. Wat hij doet als hij dan nog kritiek krijgt op zijn uiterlijk? “Niets, want dan ben ik eindelijk happy met mezelf.”

(AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname