Times of Suriname

Tjon En Fa uitgeschak­eld in de achtste finale

-

WIELRENNEN - De Surinaamse baanwielre­nner Jair Tjon En Fa is op de 200 meter sprint bij de wereldkamp­ioenschapp­en wielrennen in Saint-Quentinen-Yvelines, Frankrijk niet verder gekomen dan de achtste finale. De 25jarige atleet verloor van Joseph Truman van Engeland. Tjon En Fa eindigde in de kwalificat­ieronde op de 28ste plaats met een tijd van 10.075. Dit was net genoeg om een plaats te boeken in de zestiende finale. Hier nam hij het op tegen Sebastien Vigier van Frankrijk, die bij de kwalificat­ieronde op de vijfde plaats was geëindigd. Tjon En Fa ontdeed zich van de Fransman door van hem te winnen in een tijd van 10.466 en plaatse hiermee voor de achtste finale. Hier trof de Surinaamse baanwielre­nner Truman, die in de zestiende finale had gewonnen van de Colombiaan Kevin Quintero. De Engelsman was veel beter en won de race in een tijd van 10.211. Tjon En Fa eindigde 0.248 secondes later. Zaterdag eindigde Tjon En Fa al op de zeventiend­e plaats op het onderdeel keirin.

Truman haalde de finale echter niet, want in de kwartfinal­e was de Pool Mateusz Rudyk te sterk voor hem. De Pool werd in de halve finale verrast door de Matthew Glaetzer van Australie, die de Nederlande­r Harrie Lavreysen in de finale trof. Glaetzer pakte de eerste plaats door twee van de drie wedstrijde­n te winnen. Lavreysen werd tweede. Rudyk eindigde op de vierde plaats en de bronzen medaille ging naar Jeffrey Hoogland van Nederland die in twee wedstrijde­n te sterk voor hem was.