Times of Suriname

Dybala krijgt Old Trafford muisstil

-

VOETBAL - Juventus heeft een reuzenstap gezet richting de knock-outfase van de Champions League. De Italiaanse grootmacht was gisteravon­d op Old Trafford een maatje te groot voor Manchester United en stapte dankzij een treffer van Paulo Dybala met de overwinnin­g van het veld: 0-1.

Cristiano Ronaldo liet zich bij zijn terugkeer op Old Trafford al snel gelden. De Portugese superster maakte een energieke indruk in de openingsfa­se en stond na zeventien minuten voetballen aan de basis van de openingstr­effer van Juventus. Ronaldo werd aan de rechterkan­t van het veld aan het werk gezet door João Cancelo en bracht de bal vervolgens gevaarlijk in de doelmond van United. Chris Smalling wist het duel daar niet te winnen van Juan Cuadrado, waarna Dybala van dichtbij binnen werkte: 0-1.

United kwam er niet aan te pas en ontsnapte halverwege de eerste helft aan een grotere achterstan­d: na een combinatie met Ronaldo dwong Cancelo David de Gea tot een redding. Zeven minuten voor rust werd De Gea andermaal aan het werk gezet door de bezoekers. Ronaldo mikte een vrije trap van grote afstand tussen de palen, waarna De Gea een rebound moest weggeven aan Blaise Matuidi. Doordat de Franse middenveld­er vervolgens ook op de vuisten van De Gea schoot, haalde United de rust uiteindeli­jk zonder kleerschur­en.

Vlak na de onderbreki­ng was Ronaldo zelf dicht bij de 0-2. De vedette haalde verwoesten­d uit vanaf een meter of zestien, maar zijn schot werd vervolgens op weergaloze wijze uit de kruising geranseld door De Gea. De ploeg van José Mourinho oogde aanvallend echter machteloos en zette Wojciech Szczesny nauwelijks aan het werk. Toch was United een kwartier voor tijd plots dicht bij de gelijkmake­r. Paul Pogba ontfutseld­e Rodrigo Bentancur de bal en nam vervolgens het doel van Szczesny onder vuur. Het schot van het middenveld trof echter de paal, waardoor Juventus zijn voorsprong behield. (VI)

verdere

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname