Times of Suriname

Daders brute roofoverva­l winkelier Wageningen gearrestee­rd

-

PARAMARIBO - Vier gemaskerde mannen, van wie een gewapend was met een vuistvuurw­apen, hebben woensdagav­ond omstreeks kwart over tien een roofoverva­l gepleegd op een winkelier. De beroving vond plaats in een winkel aan de Flamingost­raat in het ressort Wageningen, Nickerie. De politie hield de vier rovers en een heler gisteren aan voor het plegen van de beroving. Inspecteur van politie Ulrich Tjin Liep Shie bevestigt de arrestatie­s. Hij zegt aan de krant dat de vijf verdachten na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g zijn gesteld.

De daders arriveerde­n met een donkergekl­eurd voertuig, gemaskerd op de plek. Ze drongen de winkel binnen waar zij twee vrouwen, een moeder (eigenaar van de winkel) en haar dochter, aantroffen. Onder bedreiging van het vuistvuurw­apen werden de winkeliers­ter en haar dochter onder schot gehouden door de twee daders, terwijl de andere dader naar de kassa ging om geld en belkaarten weg te nemen. Een van de slachtoffe­rs liep letsel op. Na hun snode daad verlieten de rovers de plaats met de gereedstaa­nde auto, waar de vierde verdachte die op de uitkijk stond hen opwachtte. Het vermoeden bestond dat een zekere Ino en Kana bij de beroving betrokken waren. Ino werd als eerste aangehoude­n. Uit zijn verklaring blijkt dat hij op de uitkijk stond. Zijn drie kompanen gingen de winkel binnen. Tjin Liep Shie geeft aan dat de politie rond 5.00 uur de tweede verdachte aanhield, terwijl de twee overige verdachten omstreeks 7.30 uur werden ingerekend.

Bij de verdachten werden spullen aangetroff­en en in beslag genomen. Het gaat om de buit en het vuistvuurw­apen. Het onderzoek leidde verder naar een heler die ook werd opgepakt. AL/WJ

 ??  ?? Deze spullen werden bij de aanhouding van vier roofverdac­hten en een heler aangetroff­en en in beslag genomen. De politie loste binnen enkele uren de zaak, waarbij een roofoverva­l in een winkel werd gepleegd, op. (Action-foto Wiedja Jagan)
Deze spullen werden bij de aanhouding van vier roofverdac­hten en een heler aangetroff­en en in beslag genomen. De politie loste binnen enkele uren de zaak, waarbij een roofoverva­l in een winkel werd gepleegd, op. (Action-foto Wiedja Jagan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname