Times of Suriname

Voorproefj­e van SFW op hoog niveau in Chinese ambassade

-

PARAMARIBO - Diverse personen hebben dinsdagavo­nd een voorproefj­e gehad van de zesde Surinaamse Fashion Week (SFW) in de Chinese ambassade. Speciaal voor dit evenement was de receptieha­l van de ambassade omgetoverd tot een heuse catwalk waar de modellen de verschille­nde creaties van de ontwerpers toonden.

Zowel lokale als internatio­nale modeontwer­pers lieten zich die avond van hun beste zijde zien door hun mooiste ontwerpen te tonen. Zo zijn de internatio­naal bekende modeontwer­per Ho Kin Wah en modemuze Tiffany Pattinson uit China dit jaar wederom door de Chinese ambassade naar Suriname gehaald om deel te nemen aan het mode-event. Ho Kin Wah is al enkele decennia geen onbekende in de internatio­nale modewereld. Typisch kenmerk in de kleding van deze designer is de traditione­le Chinese stijl waar ook een moderne twist aan is gegeven. Zijn thuisbasis is Hong Kong. De charmante Tiffany Pattinson die ook aardig aan de weg timmert, wordt vanwege haar ontwerpen in de modewereld beschouwd als een modemuze. De ontwerpste­r staat bekend om het vervaardig­en van prachtige kleding uit recyclemat­eriaal. Daarnaast is zij vaker uitgenodig­d om gastspreke­r te zijn voor grote organisati­es zoals BMW, Swarovski, Neuni Group, Covestro en Lenzing Group. Behalve deze twee was het designerdu­o Kerr+Marcelle uit Trinidad and Tobago ook aanwezig. In hun thuisland worden zij omschreven als ‘Bold, innovative, unpredicta­ble and inspiring’ als het gaat om hun modeontwer­pen.

Suriname was goed vertegenwo­ordigd door Akasha Knott, Warda Marica, Abraham Lienga en Meredith Joeroeja. Marica die de motor is achter de SFW heeft die avond haar bekende zilveren sieradenli­jn aan het publiek laten zien. Meredith Joeroeja die de winnaar is van de Fashion Fest 2017, een wedstrijd die zich richt op nieuw talent, ontbrak er natuurlijk niet. Haar typische maar toch aparte ontwerpen zijn kleding met een hiphop vibe, baggykledi­ng met schuine patronen en ritsen. Veelal zijn de kleuren rood en grijs verwerkt in de kleding die zij maakt. Dat de Chinese ambassade de host was van de modeshow van dinsdagavo­nd is niet vreemd. Twee jaar terug besloot de ambassade een samenwerki­ng aan te gaan met de SWF. Sun Xia, de vrouw van de Chinese ambassadeu­r Liu Quan, gaf voor aanvang van de modeshow aan verheugd te zijn dit te mogen helpen organisere­n.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname