Times of Suriname

Ook bompakkett­en naar Joe Biden en Robert de Niro gestuurd

-

VS Na de bompakkett­en die woensdag naar verschille­nde Amerikaans­e Democratis­che kopstukken waren gestuurd, hebben voormalig vicepresid­ent Joe Biden en acteur Robert de Niro gisteren ook verdachte pakketten ontvangen. Mogelijk zaten daar dezelfde soort explosieve­n in als de pijpbommen die naar politici werden verzonden.

Amerikaans­e media melden dat er gisteren een ‘verdacht pakket’ werd afgeleverd bij Tribeca Grill, het restaurant in New York waar De Niro mede-eigenaar van is. In hetzelfde pand is zijn productieh­uis gevestigd. Volgens CNN was het pakket geadressee­rd aan De Niro zelf.

Volgens The New York Times heeft de explosieve­nopruiming­sdienst het verdachte pakketje gescand en explosieve­n gevonden. Het bompakket dat aan De Niro was geadressee­rd, toonde grote overeenkom­sten met de explosieve­n die verzonden waren naar de Democratis­che politici. De 75jarige acteur, bekend vanwege onder meer zijn rollen in The Godfather Part II, Goodfellas en Raging Bull, alsmede zijn Democratis­che politieke voorkeur, heeft in het verleden felle kritiek geuit op de Amerikaans­e president Donald Trump.

Volgens nieuwszend­er MSNBC werd er later op de dag een tweede pakketje onderschep­t dat was geadressee­rd aan Joe Biden, die van 2009 tot 2017 vicepresid­ent was onder president Barack Obama. Eerder op de dag werd er ook al een verdacht pakket geadressee­rd aan Biden gevonden. Daarmee komt het aantal verdachte pakketten die waren geadressee­rd aan prominente Democraten op tien.

De FBI maakte woensdag bekend dat er aan meerdere Democratis­che kopstukken pakketten met pijpbommen waren verzonden. Onder anderen de voormalige presidente­n Obama en Bill Clinton, oudpreside­ntskandida­at Hillary Clinton en filantroop George Soros ontvingen tot dusver dergelijke post. Woensdag werd een liveuitzen­ding van CNN onderbroke­n omdat het gebouw moest worden ontruimd nadat er een verdacht pakket was afgeleverd.

(NU)

 ??  ?? Het bompakketj­e bestemd voor de voormalige vicepresid­ent Joe Biden. (Foto: NU)
Het bompakketj­e bestemd voor de voormalige vicepresid­ent Joe Biden. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname