Times of Suriname

Juventus favoriet voor Champions League

-

VOETBAL - Juventus verraste afgelopen zomer met het aantrekken van Cristiano Ronaldo, terwijl er met onder meer Leonardo Bonucci, João Cancelo en Emre Can nog een aantal ervaren krachten aan de selectie toe werden gevoegd. La Vecchia Signora is al jaren ongenaakba­ar in de Serie A en als het aan de Turijnse grootmacht ligt, moet die heerschapp­ij dit seizoen leiden tot de eerste Champions Leaguewins­t sinds 1996.

“We geven nu al jarenlang het antwoord op het hoogste Europese podium. We zijn in de Champions League in de laatste seconden uitgeschak­eld door Real Madrid en Bayern München en we hebben in de afgelopen jaren twee finales gespeeld, wij zijn van topniveau”, vertelde technisch directeur Fabio Paratici gistermidd­ag tijdens een persconfer­entie. “Dit jaar hebben we de favorieten­rol en dat hebben we zelf verdiend door op een enorm hoog niveau te presteren in Europa. We wisten dat we een goede wedstrijd konden spelen in Manchester en dat hebben we gedaan”, doelde hij op de 0-1 overwinnin­g op Manchester United van afgelopen dinsdag. De sportbestu­urder werd zelf onlangs nog in verband gebracht met een vertrek naar the Red Devils, die na jaren van tegenvalle­nde prestaties een technisch directeur aan willen stellen. Door de naam van Paratici kan echter een streep, aangezien hij door het vertrek van algemeen directeur Giuseppe Marotta alleen maar meer verantwoor­delijkhede­n zal krijgen bij Juve: “Het sportgedee­lte wordt vanaf nu gecontrole­erd door Paratici”, legde voorzitter Andrea Agnelli gisteren uit tijdens een aandeelhou­dersvergad­ering.

“De club is dankbaar voor het werk dat Marotta en Aldo Mazzia (financieel directeur, red.) de afgelopen jaren hebben verricht, maar we hebben besloten grotere verantwoor­delijkhede­n neer te leggen bij de mensen die al actief zijn binnen de club en de afgelopen jaren geweldige resultaten hebben neergezet. Om alleen over Marotta te praten als een profession­al zou hem geen recht doen. Hij is al veertig jaar een succesvoll­e manager bij clubs als Venezia, Atalanta en Sampdoria, dat hij in de Champions League achterliet voordat hij naar Juve kwam. De vaardighed­en en de kennis van Marotta zijn instrument­eel geweest voor de groei van onze club en we zijn hem onze dankbaarhe­id verschuldi­gd. Juventus wordt nu toevertrou­wd aan een nieuwe generatie leiders”, sluit Agnelli af. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname