Times of Suriname

Ajax gaat samenwerke­n met Sparta

-

VOETBAL - De jeugdoplei­dingen van Ajax en Sparta gaan elkaar ‘versterken’. Dat meldden beide clubs gisteren via de officiële kanalen. De samenwerki­ng geldt voor de komende drie seizoenen. Ajax heeft ‘structurel­e afspraken’ gemaakt over de ondersteun­ing van de jeugdoplei­ding van Sparta. Dat wordt uitsluiten­d gedaan op het gebied van opleiding, training en scouting. De afgelopen jaren hebben beide clubs een goede relatie opgebouwd met betrekking tot de overgang van jeugdspele­rs, door Sparta ‘uitzonderl­ijk talentvoll­e spelers’ genoemd.

“Ajax streeft uiteraard naar een zo hoog mogelijk niveau van de eigen opleiding en is daarom altijd op zoek naar exceptione­le talenten”, luidt de verklaring van Ajax. “Dankzij de kwaliteit van de jeugdoplei­ding van Sparta in al haar facetten, doen Ajax en Sparta al jaren zaken. Ajax is zich er als geen ander van bewust dat de jeugdoplei­ding de slagader van de club is.”

Sparta probeert

op

deze manier de jeugdoplei­ding op een structuree­l hoog niveau te houden en te verbeteren. In de laatste selectie van het Nederlands elftal zaten vijf voormalig jeugdspele­rs van de Rotterdams­e club. Volgens Sparta is er geen sprake van een samenwerki­ng bij het eerste elftal of inmening in het beleid van beide clubs. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname