Times of Suriname

Real Madrid heeft geen contact gehad met Conte

-

VOETBAL - Real Madrid kent een moeizame seizoensst­art en inmiddels wordt er in Spanje al flink aan de stoelpoten van Julen Lopetegui gezaagd. De trainer, die aan de vooravond van een misschien wel voor zijn toekomst beslissend­e El Clásico staat, heeft het niet gemakkelij­k in het Santiago Bernabéu en er wordt stevig gespeculee­rd over een ontslag van de coach. Antonio Conte zou een van de kandidaten zijn om de voormalige bondscoach van Spanje op te volgen, maar die berichtgev­ing lijkt voorbarig.

“Antonio heeft geen bericht ontvangen van Real Madrid, hij is op dit moment op vakantie”, schept broer Daniele Conte in gesprek met Cadena SER duidelijkh­eid. “Het is een geweldige club en ik kan verder niet namens hem spreken, maar er is geen telefoontj­e binnengeko­men”, sluit de broer van de vorig seizoen door Chelsea ontslagen trainer af.

Dat ontslag bij the Blues zorgt mogelijk ook voor een bemoeilijk­ende factor in de zoektocht naar een opvolger van Lopetegui, aangezien Conte op dit moment in een juridische strijd met zijn voormalige werkgever verwikkeld is. De Italiaan heeft volgens zijn oorspronke­lijke contract nog recht op 10,8 miljoen euro aan salaris en is niet van plan om met minder genoegen te nemen, terwijl Chelsea niet van plan lijkt om de portemonne­e te trekken. Aangezien hij nog altijd officieel vastligt op Stamford Bridge, zou de Koninklijk­e dat bedrag mogelijk in zijn geheel over moeten maken naar de Londenaren om Conte ‘vrij te kopen’. De 49-jarige trainer is daarnaast niet de enige kandidaat die in verband wordt gebracht met een dienstverb­and bij de Champions Leaguewinn­aar. Guti en Santiago Solari zouden als kinderen van de club eveneens in beeld zijn voor de opvolging van Lopetegui, terwijl namen als Laurent Blanc, Arsène Wenger en Roberto Martínez verder regelmatig vallen in de Spaanse pers. (VP)

 ??  ??
 ??  ?? Antonio Conte wordt constant in verband gebracht met Real Madrid, maar de Spaanse club heeft nog geen contact gehad met de trainer. (Foto: Goal)
Antonio Conte wordt constant in verband gebracht met Real Madrid, maar de Spaanse club heeft nog geen contact gehad met de trainer. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname