Times of Suriname

Benedetto schiet Boca Juniors naar overwinnin­g

-

VOETBAL - Het Argentijns­e Boca Juniors heeft een goede stap gezet om de finale te bereiken van de Copa Libertador­es. Braziliaan­se Palmeiras werd in La Bombonera in Buenos Aires met 2-0 verslagen. Dario Benedetto maakte beide doelpunten.

Het was een gelijkopga­ande strijd waarin beide teams de kansen hebben gehad om tot doelpunten te komen. Echter, de teams hebben in de eerste 45 minuten gefaald om te scoren en hierdoor gingen ze met een blanco score naar de kleedkamer­s. In de tweede helft nam Boca Juniors het initiatief en drukte Palmeiras steeds naar achteren. Het duurde tot de 83ste minuut alvorens Benedetto uit een hoekschop raak kopte: 1-0. Vijf minuten later zette hij Boca Juniors op een ruime voorsprong door vanaf iets buiten het strafschop­gebied doelman Weverton te verslaan: 2-0. Palmeiras kan volgende week in eigenhuis proberen om de ruime achterstan­d te overbrugge­n. Boca Juniors is de op een na meest succesvoll­e club in de tegenhange­r van de Champions League, maar wacht nu al tien jaar op een nieuwe titel. Het won de Copa Libertador­es al zes keer, de laatste keer in 2007 toen het in de finale de betere was van Gremio. Die club uit Porto Alegre, waar Ronaldinho eind jaren 1990 zijn transfer naar Europa versierde, was al drie keer de beste, net als River Plate. Palmeiras heeft voorlopig één Copa in de prijzenkas­t staan, uit 1999. In de Argentijns­e competitie is titelhoude­r Boca na een matige start opgeklomme­n naar de vijfde plaats met vijftien punten na negen speeldagen, vijf minder dan leider Racing Club. Palmeiras is de huidige competitie­leider in Brazilië, met 62 punten na 30 speeldagen. (AD)

??  ?? Dario Benedetto van Boca Juniors haalt uit en maakt het tweede doelpunt. (Foto:ESPN)