Times of Suriname

Centrale Bank onttroont EBS

-

SPORT - Het is nog niet duidelijk wie de basketbalk­ampioen wordt van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedr­ijven (CTSS-plus), maar het staat nu al vast dat er een nieuwe kampioen komt. Titelverde­diger de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) moest bij de start van dit onderdeel in een herhaling van de finale van de vorige editie, het hoofd buigen voor de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De moederbank won woensdagav­ond in een sfeervolle Ismay van Wilgenspor­thal met 76-53.

De afgelopen drie jaar kwamen de bankiers en de stroomleve­ranciers steeds tegenover elkaar te staan. Het basketbalm­innend publiek keek daarom enthousias­t uit naar dit duel op de eerste speeldag, wat de drukte bij de bezette sporthal, verklaart. De heruitgave van de eindstrijd van vorig jaar werd echter een anticlimax.

CBvS ging nagenoeg van het begin tot het eind aan de leiding. Een verklaring daarvoor is dat het overgrote deel van het team bestaat uit spelers met ervaring in competitie­s van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). De moederbank heeft in haar gelederen onder andere de beschikkin­g over De Schakel-center Stefano Eudoxie, en heeft zich nu versterkt met Darryl Tolud van SCVU. Daarnaast kan het bedrijf ook rekenen op enkele ‘oude rotten’ in de persoon van Harold Blokland, Ludwig Belgrave en Cherin Lachman. Tolud drukte meteen zijn stempel bij zijn debuut. Hij leidde de Centrale Bank met 21 punten, terwijl Lachman 15 punten bijdroeg.

EBS, met Sergio de Jong, Vincent Bhola en Jermain Benn leek niet op het team van vorig jaar dat toen na zes jaar weer basketbalk­ampioen werd door de CBvS in de eindstrijd te verrassen.

De moederbank ging woensdag na de eerste periode al met 20-7 aan de leiding en toen de voorsprong bij rust al 45-16 bedroeg, was de strijd al gestreden. Aan het einde van de derde periode had CBvS een 60-35 voorsprong. De Jong, Benn en Kirton scoorden elk elf punten voor het nutsbedrij­f waar zes van de twaalf spelers punten maakten. Bij de Centrale Bank kwamen alle twaalf spelers tot scoren.

Overige

uitslagen:

KPSTelesur: 33-25, SZF-SLM: 6345, Staatsolie-SWM: 52-42.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname