Times of Suriname

Internazio­nale verlengt contract van zes spelers

-

VOETBAL - Ousmane Dembélé heef zichzelf weer een zeer slechte dienst bewezen. De aanvaller van FC Barcelona kwam woensdag te laat voor de Champions Leagueweds­trijd tegen Internazio­nale en speelde vervolgens geen minuut.

Dembélé meldde zich volgens Deportes Cuatro om 19.25 uur bij Barça. Dat was exact 25 minuten na de afgesproke­n tijd. Zijn basisplaat­s werd vervolgens ingetrokke­n door trainer Ernesto Valverde, die de 21-jarige Fransman op de bank zette en geen minuut liet spelen. Hij zag vervolgens hoe vervanger Rafinha de openingstr­effer maakte tegen Inter (20 zege). De timing van Dembélé is extra ongelukkig, omdat El Clásico tussen Barcelona en Real Madrid zondag op het programma staat. Omdat Lionel Messi ontbreekt, was dat voor Dembélé een gouden kans om zijn waarde te bewijzen. De kans is nu klein dat hij gaat spelen.

Dat Dembélé het niet zo nauw neemt met de tijd, wist Gerard Ousmane Dembélé is laat verschenen voor het duel tegen Internazio­nale, wat hem de basisplaat­s kostte. (Foto:ESPN) VOETBAL - Internazio­nale heeft de contracten van maar liefst zes spelers tegelijker­tijd verlengd. De Italiaanse grootmacht liet gisteravon­d via de officiële kanalen weten dat Marcelo Brozovic, Matías Vecino, João Miranda, Antonio Candreva, Henrique Dalbert en Roberto Gagliardin­i allen een nieuwe verbinteni­s hebben onderteken­d in het Giuseppe Meazza. Brozovic en Vecino hebben beiden een contract tot medio 2022 onderteken­d. Beide middenveld­ers lagen oorspronke­lijk nog tot de zomer van 2021 vast in Milaan. Brozovic was dit seizoen in elf officiele wedstrijde­n goed voor één doelpunt, terwijl Vecino in hetzelfde aantal duels één treffer en drie assists liet aantekenen. Beiden stonden woensdagav­ond in het Champions Leagueduel met Barcelona (2-0 nederlaag) negentig minuten binnen de lijnen.

João Miranda was na dit seizoen transfervr­ij en heeft een nieuw, éénjarig contract getekend, tot halverwege 2020. De Braziliaan­se centrumver­dediger speelt sinds 2015 voor Inter, dat hem in zijn eerste jaar voor één seizoen huurde van Atlético Madrid, en geldt als een belangrijk­e factor in de kleedkamer van de ploeg. Trainer Luciano Spalletti deed dit seizoen in alle competitie­s pas zesmaal een beroep op de 34-jarige stopper, die door de komst van Stefan de Vrij naar Milaan op een zijspoor is beland.

Ook Candreva heeft zijn arbeidsove­reenkomst met één jaar verlengd, waardoor hij nu tot de zomer van 2021 vastligt bij i Nerazzurri. De ervaren flankspele­r werd twee jaar geleden door Inter voor ongeveer 22 miljoen euro opgepikt bij Lazio en kwam sindsdien tot 91 optredens voor de club, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 19 assists. Dit seizoen komt hij minder voor in de plannen van Spalletti: Candreva moet overwegend genoegen nemen met invalbeurt­en.

Tot slot heeft Inter met het verlengen van de contracten van Dalbert en Gagliardin­i tot medio 2023 zaken gedaan met het oog op de toekomst. De 25-jarige Dalbert is dit seizoen op de linksbackp­ositie voorbijges­treefd door Kwadwo Asamoah, maar lijkt desondanks te kunnen rekenen op het vertrouwen van de clubleidin­g. De 24-jarige Gagliardin­i speelde dit seizoen pas 247 minuten op het middenveld van Inter, verdeeld over 5 Serie A-duels.

(VI)

 ??  ?? Internazio­nale heeft ook het contract van de gewilde Marcelo Brozovic opengebrok­en en verlengd. (Foto:AD)
Internazio­nale heeft ook het contract van de gewilde Marcelo Brozovic opengebrok­en en verlengd. (Foto:AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname