Times of Suriname

Arsenal blijft winnen

-

VOETBAL - Arsenal is momenteel niet te stoppen. De Engelse grootmacht won zijn tien laatste wedstrijde­n in alle competitie­s en bond gisteravon­d in de groepsfase van de Europa League ook Sporting Portugal aan de zegekar: 0-1. Danny Welbeck tekende in Lissabon voor het enige doelpunt van de avond, waardoor Arsenal nu na drie groepsduel­s met negen punten alleen koploper is in Groep E.

In de eerste helft in het Estádio José Alvalade maakte Arsenal een inspiratie­loze indruk, terwijl Sporting simpelweg niet bij machte was om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam na 24 minuten op naam van Henrikh Mkhitaryan: een vrije trap van de Arsenal-middenveld­er werd uit het doel geranseld door Renan Ribeiro. Namens de thuisploeg schoot Nani van grote afstand nog rakelings over in een teleurstel­lende eerste helft.

Na de onderbreki­ng tapte Arsenal uit een ander vaatje. Pierre-Emerick Aubameyang beproefde al vroeg in de tweede helft tweemaal zijn geluk, maar stuitte beide keren op Ribeiro. Sporting werd steeds verder achteruit gedrukt en moest dertien minuten voor tijd ook daadwerkel­ijk capitulere­n voor de aanvalsdri­ft van de bezoekers. Sebastián Coates ging in de fout nadat Aubameyang de bal met de hak had verlengd, waarna Welbeck alleen op Ribeiro af kon. De Engelse spits rondde vervolgens overtuigen­d af en bezorgde Arsenal zo het volle pond in Lissabon. (VP)