Times of Suriname

Özil trekt zich niets aan van kritiek Souness

-

VOETBAL - Mesut Özil heeft de afgelopen weken stevige kritiek te verwerken gekregen, maar de Duitse middenveld­er zegt zich daar niets van aan te trekken. Oud-speler en tevens Sky Sportsanal­ist Graeme Souness gaf na de 3-1 overwinnin­g op Leicester City aan dat Özil vaak afwezig is in grote wedstrijde­n. De middenveld­er van The Gunners houdt zich er niet mee bezig en zegt dat hij niet luistert naar mensen in de media. Özil zegt alleen aandacht te besteden aan mensen die het recht in zijn gezicht durven te zeggen.

“Ik lach erom”, zegt Özil, dit seizoen goed voor vier doelpunten en een assist in negen wedstrijde­n in alle competitie­s, in een interview met Sky Sports. “Ik ben niet de jongste meer. Ik loop al sinds mijn zestiende of zeventiend­e mee en met mij is het altijd zo geweest dat mensen me leuk vinden of juist niet. Ik luister niet naar dit soort mensen. Ik luister alleen naar mijn trainer en mensen die dingen in mijn gezicht durven te zeggen. Ik weet het als ik slecht speel en ook als ik het goed doe.”

Özil zegt veel waarde te hechten aan de woorden van zijn trainer. “Als ik iets niet goed doe, dan kunnen we het bespreken, zodat ik het in de toekomst wel goed kan doen”, vertelt de voormalig Duits internatio­nal. “Maar sommige mensen zeggen alleen maar dingen zodat ze in de krant komen te staan. Daar ben ik me van bewust en ik besteed er geen aandacht aan. Ik ben een rustige jongen, maar soms raak ik emotioneel op het veld. Dat gebeurt als ik een fout maak of een bal inlever, want ik wil alles perfect doen”, klinkt het. “De trainer wil dat ik alles geef op het veld en dat doe ik ook.”

(VI)

 ??  ?? MarcAndré ter Stegen wilde Barcelona verlaten. (Foto: AD)
MarcAndré ter Stegen wilde Barcelona verlaten. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname