Times of Suriname

Vier Bredanaars aangehoude­n op verdenking drugsbezit en -handel

-

BREDA - De politie heeft donderdag en zondag vier Bredanaars aangehoude­n op verdenking van het bezitten van en handelen in soft- en harddrugs. Agenten hebben huiszoekin­gen verricht en een grote hoeveelhei­d drugs in beslag genomen.

Dat meldt de politie gisteren. Donderdago­chtend hielden agenten een auto staande in de Etnastraat omdat de bestuurder mogelijk geen geldig rijbewijs had. Deze achttienja­rige man bleek drugs bij zich te hebben, evenals zijn 22-jarige bijrijder. In de auto werd een ‘groot aantal’ mobiele telefoons gevonden. Toen de bijrijder in het politiecel­lencomplex werd ingesloten, bleek hij drugs verstopt te hebben in zijn onderbroek: 55 gram cocaïne, 11 gram heroine, drie xtc-pillen en 3 gram hennep. Ook had hij geld en een patroon van een vuurwapen bij zich.

De politie besloot, in overleg met de officier van Justitie en onder leiding van een rechtercom­missaris, de woning van de man te doorzoeken. Daar werd 80 gram vermoedeli­jke heroïne en versnijdin­gsmiddel in beslag genomen. De man wordt maandag voorgeleid.

De bestuurder van de auto is na verhoor in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte. Zijn auto is voor onderzoek in beslag genomen.

De politie heeft zondagocht­end bij verder onderzoek twee mannen in een woning aangehoude­n. De agenten kwamen naar de woning om een 21-jarige man buiten heterdaad aan te houden. Agenten die de woning in de gaten hielden, zagen dat er vanuit een zolderraam twee keer een zak op het dak werd gelegd. Vermoedeli­jk bevatten deze zakken verdovende middelen. Hierop werd een zeventienj­arige jongen in de woning aangehoude­n. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname