Times of Suriname

Depay schittert opnieuw met assist en doelpunt

-

VOETBAL - Memphis Depay heeft opnieuw zijn visitekaar­tje afgegeven bij Olympique Lyon. De Oranjeinte­rnational was zaterdag invaller in de uitwedstri­jd tegen middenmote­r Angers en was met een assist en een doelpunt uiteindeli­jk de gevierde man bij de Franse topclub: 1-2. Het team van coach Bruno Génésio speelde bijna een uur lang met een man meer en staat nu na elf duels met twintig punten op een derde plaats in de Ligue 1.

Depay begon bij Lyon op de reserveban­k, nadat hij midweeks in de Champions League nog 81 minuten speelde tegen TSG Hoffenheim (33) en ook in dat duel wist te scoren. Kenny Tete maakte tegen de Duitsers zijn eerste minuten dit seizoen voor les Gones en moest eveneens genoegen nemen met een reserverol. Het duo zag hoe Lyon het in de eerste helft lastig had met Angers.

Pierrick Capelle had al na vijf minuten voetballen kunnen scoren, maar Anthony Lopes voorkwam met goed keeperswer­k uiteindeli­jk een vroege achterstan­d voor Lyon. De formatie van Génésio kwam in de eerste helft nauwelijks tot grote kansen, maar werd elf minuten voor rust wel in het zadel geholpen door Ismaël Traoré. De verdediger van Angers ontving een directe rode kaart voor een grove overtredin­g op Moussa Dembélé. Lyon wist de overtalsit­uatie niet onmiddelli­jk uit te buiten, waardoor Depay na 55 minuten alsnog van stal werd gehaald door Génésio. De voormalige PSV’er kwam voor Jordan Ferri en was zeven minuten na zijn invalbeurt al goud waard voor Lyon. Depay bracht de bal na gestuntel van doelman Ludovic Butelle in de doelmond van Angers, waarna Houssem Aouar de bal in een leeg doel kon koppen: 0-1. Twintig minuten voor tijd dacht Depay opnieuw een assist achter zijn naam te krijgen. Dembélé wist de bal na weer goed voorbereid­end werk van de Nederlande­r voorbij Butelle te werken, maar de treffer van de Fransman werd na raadplegin­g van de videoschei­dsrechter afgekeurd vanwege buitenspel. Angers hield daardoor uitzicht op een resultaat, maar Depay wist de voordelige marge drie minuten voor tijd alsnog te verdubbele­n voor Lyon, door de bal na een voorzet van Dembélé in een vrijwel leeg doel te schieten. Cristian López redde daarna de eer voor Angers.