Times of Suriname

Rooney sluit terugkeer uit

-

VOETBAL - De afgelopen jaren kozen sommige voetballer­s uit de Major League Soccer voor een tijdelijke rentree in Europa na afloop van het Amerikaans­e seizoen, maar dat zal Wayne Rooney niet doen. De aanvaller van DC United heeft het Premier League-hoofdstuk afgesloten en blijft liever in de Verenigde Staten, zo vertelt hij aan ESPN.

Rooney verkeert de afgelopen weken in bloedvorm: in de laatste zes competitie­duels was hij goed voor acht doelpunten. Zijn club heeft goede papieren om de playoffs te halen. Het Amerikaans­e seizoen eindigt op 8 december met de finale van de playoffs. Vorige week pleitte Crystal Palacemana­ger Roy Hodgson voor een rentree van de 33-jarige Rooney in Engeland; dat zou kunnen gebeuren in de winterse transferpe­riode, maar de clublegend­e van Manchester United ziet het niet zitten. “Nee, ik heb mezelf verbonden aan DC. Ik ga hier alles geven”, bezweert Rooney in gesprek met ESPN. “Als het seizoen voorbij is, blijf ik voornameli­jk hier. Mijn kinderen gaan hier naar school. Met Kerstmis zal ik teruggaan naar Engeland om familie en vrienden te zien. Maar aangezien ik ben toegewijd aan DC, is het niet juist om heen en weer te vliegen om voor een andere club te spelen”, betoogt hij.

Na een teleurstel­lend seizoen bij Everton betwijfeld­en sommige analisten of Rooney zou meekunnen bij DC United, maar hij heeft zich inmiddels ruimschoot­s bewezen. Rooney zegt niet zo bezig te zijn met de opinie van de buitenwach­t. “Uiteindeli­jk ziet iedereen wat je laat zien op het veld, want je kunt je niet verstoppen. Als je met de juiste houding het veld op stapt, dan zullen mensen dat opmerken. Als je dat niet doet, zien ze het ook. Het is aan de speler om die juiste houding te hebben en die heb ik mijn hele carrière gehad.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname