Times of Suriname

SLM en Staatsolie naar finale

-

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) en Staatsolie NV staan voor het vijfde opeenvolge­nde jaar in de volleybalf­inale van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedr­ijven (CTSS Plus). Vorig jaar maakte de vliegmaats­chappij een einde aan de drie jaar dominantie van de olielevera­ncier. Staatsolie is dus gebrand op revanche, maar gemakkelij­k zal het niet worden, gezien de manier waarop de National Carrier vrijdagavo­nd in de Ismay van Wilgenspor­thal met het Telecommun­icatiebedr­ijf Suriname (Telesur) afrekende. Het oliebedrij­f versloeg de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

Iedereen maakte zich op voor een sensatione­le partij tussen SLM en Telesur, die op papier over de sterkste teams beschikken. Zoals verwacht begonnen de bedrijven flitsend. SLM-toppers Keven Sporkslede, Antoine Vliet, Jermaine Lo Kioeng Shioe en good old Robert Bakboord wilden echter niets weten van een gelijkopga­ande strijd en drukten meteen hun stempel. Lo Kioeng Shioe bracht de telecompro­vider aan het begin in de problemen met zijn opslag, waarop Surinam Airways naar een voorsprong van 8-2 uitliep. Telesur-coach Leonel Mahabali had genoeg gezien en nam een time-out. Deze move had als resultaat dat setter Dion Brunings een smash van Vliet blokte en zo een einde bracht aan de reeks: 8-3. SLM bleef echter dominant en liep verder uit. Bij een stand van 16-7 bracht Mahabali Gregory Levant in de plaats van Roanne Breidel. Het mocht ook niet baten. De firepower van SLM was teveel. De vliegmaats­chappij bereikte setpoint bij een score van 24-13. Telesur deed even iets terug, toen Fabian Pengel van zijn opslag uitsloeg, maar daarna was het afgelopen: 2516.

In de tweede set liep SLM al heel snel uit naar 5-0. Binnen niet al te lange tijd stond de score 10-3 en Mahabali was weer genoodzaak­t een timeout in te lassen. Wat hij ook deed, niets scheen te helpen. SLM heeft gewoon meer kwaliteit in huis. Op gegeven moment bereikte de luchtvaart­maatschapp­ij matchpoint bij een score van 24-9 om uiteindeli­jk met 25-12 te zegevieren.

Overige uitslagen:

Staatsolie-CBvS: 2-0, SZFSWM: 2-0, KPS-EBS: 2-0.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname