Times of Suriname

Federer pakt 99ste titel

-

TENNIS - Roger Federer heeft voor de negende keer het ATP-toernooi van Basel op zijn naam geschreven. In de finale was de Zwitser in twee sets te sterk voor de Roemeen Marius Copil (7-6, 6-4).

De winst in Basel is de 99ste ATP-titel voor Roger Federer. Daarmee staat hij er slechts tien achter de ultieme recordhoud­er: Jimmy Connors (109). Die 99ste titel kreeg de Zwitser niet cadeau.

Copil had eerder in het toernooi Marin Cilic en Alexander Zverev verrast. Hij speelde een week geleden nog in het kwalificat­ietoernooi. Federer had het ook lastig en stond in beide sets een break achter: in de eerste set met 3-1 en in de tweede zelfs met 4-1. In de laatste game moest hij nog een breakpoint weg serveren alvorens de fans in de uitverkoch­te St Jakobshall­e mochten applaudiss­eren. Een game eerder speelde Hawk-eye Copil parten: twee keer stopte hij de rally omdat hij meende dat een bal van Federer uit was, twee keer kreeg hij geen gelijk.

In de tweede set keek Federer tegen een 1-4 achterstan­d aan door een break van de Roemeen. Voor zijn thuispubli­ek rechtte de Zwitser de rug waarna hij langszij kwam dankzij twee breaks. Dat resulteerd­e in een 6-4 in de tweede set.

In 2006 greep Federer voor het eerst de titel in Basel. Vorig jaar zegevierde hij ook in zijn geboortest­ad en toen versloeg hij Juan Martin del Potro in de eindstrijd. De winst in Basel is zijn eerste in vier maanden, nadat hij in juni de ATP-titel op het gras van Stuttgart pakte. (AD.nl)

 ??  ?? Roger Federer heeft voor de negende keer het ATP-toernooi van Basel op zijn naam geschreven. In de finale was de Zwitser in twee sets te sterk voor de Roemeen Marius Copil. (Foto: Nusport)
Roger Federer heeft voor de negende keer het ATP-toernooi van Basel op zijn naam geschreven. In de finale was de Zwitser in twee sets te sterk voor de Roemeen Marius Copil. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname