Times of Suriname

Galatasara­y lijdt tweede puntverlie­s op rij

-

VOETBAL - Galatasara­y is er gistermidd­ag, nadat het vorige week al gelijkspee­lde tegen Bursaspor, voor de tweede keer op rij niet in geslaagd om een wedstrijd in de Süper League te winnen. De grootmacht uit Istanbul kwam op bezoek bij Yeni Malatyaspo­r op achterstan­d door een goal van Mitchell Donald en incasseerd­e in de tweede helft uit een penalty ook de 2-0. Galatasara­y blijft door de nederlaag op de derde positie steken, op twee punten achter koploper Medipol Basaksehir. Malatyaspo­r stond voor aanvang van het duel met de regerende landskampi­oen in de middenmoot, maar de ploeg van trainer Yusuf Okyay verstopte zich niet in het eigen Malatya Inönü-stadion. De eerste vroege kans van de wedstrijd was voor Khalid Boutaïb, die zijn poging vlak voor het doel van Fernando Muslera langs zag rollen. De thuisploeg bleef daarna aandringen en na een halfuur spelen was het wel raak: Donald kreeg de bal na een combinatie door het hart van de verdedigin­g van Cim Bom mee en liet Muslera kansloos.

Vlak na rust voorkwam de doelman met een goede redding dat Malatyspor verder uitliep en Garry Rodrigues, die net als Ryan Donk de negentig minuten volmaakte, zette zijn ploeg een paar minuten later met een schot voorlangs bijna op gelijke hoogte. Met nog een klein halfuur op de klok moest de VAR eraan te pas komen na een overtredin­g op Adem Büyük in het strafschop­gebied en nadat hij groen licht had gekregen velde hij zelf vanaf elf meter het vonnis. Mugdat Celik bracht Galatasara­y met een kopbal daarna nog bijna terug in de wedstrijd, maar zijn poging eindigde op de paal, terwijl Sinan Gümüs vlak daarop uit kansrijke positie op de benen van Fabien Farnolle schoot. (VP)