Times of Suriname

Liverpool wint overtuigen­d

-

VOETBAL - Liverpool heeft zaterdag een overtuigen­de zege geboekt op Cardiff City. Voor eigen publiek werd de laagvliege­r verslagen met 4-1.

Liverpool had op het eigen Anfield aanvankeli­jk weinig te duchten van Cardiff City, dat slechts één punt had overgehoud­en aan zijn voorgaande vier competitie­duels op vreemde bodem. Het elftal van Klopp zocht vanaf het eerste fluitsigna­al de aanval en had uiteindeli­jk slechts tien minuten nodig om de score te openen. Salah tikte de bal van dichtbij in het doel, nadat Mané en Georginio Wijnaldum in eerste instantie goede kansen onbenut hadden gelaten. Virgil van Dijk was kort erna dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal belandde uiteindeli­jk op de paal. Het bezoek uit Wales haalde de rust vervolgens zonder verdere kleerscheu­ren, maar wist het doel van Liverpool zelf in de eerste helft geen enkele keer serieus onder vuur te nemen.

Na de onderbreki­ng tapte de formatie van manager Neil Warnock uit een ander vaatje. Cardiff Ctiy gooide de schroom brutaal van zich af en bood Liverpool op die manier meer tegenstand. Het team van Klopp werd op zijn beurt steeds slordiger, maar Mané zorgde halverwege de tweede helft toch voor een veiligere marge. De internatio­nal van Senegal baande zich knap een weg door de verdedigin­g van Cardiff City en schoot vervolgens uit een relatief lastige hoek verwoesten­d raak. Callum Paterson zorgde een kwartier voor tijd echter toch nog voor een spannend slot, door van dichtbij binnen te tikken nadat een voorzet vanaf rechts van richting was veranderd door Van Dijk.

Het betekende het eerste tegendoelp­unt voor Liverpool op eigen veld in de Premier League sinds 24 februari van dit jaar, toen Michail Antonio voor West Ham United scoorde. Cardiff City mocht daardoor weer even hopen op een resultaat, maar Shaqiri stelde de zege zes minuten voor tijd alsnog definitief veilig voor Liverpool. De Zwitserse invaller werd in het strafschop­gebied vrijgespee­ld door Salah en schoot vervolgens raak in de verre hoek. Via Mané wist Liverpool de score daarna nog verder op te voeren: na opnieuw goed voorbereid­end werk van Salah maakte hij zijn tweede doelpunt. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname