Times of Suriname

Tjon En Fa haalt tweede ronde niet

-

WIELRENNEN - De Surinaamse baanwielre­nner Jair Tjon En Fa heeft de tweede ronde op het onderdeel keirin niet gehaald bij de World Cup-wielerweds­trijden in Canada. Hij zal zich nu concentrer­en op de 200 meter sprint.

In de eerste ronde werd de Surinaamse wielrenner ingedeeld in heat 2 samen met Harrie Lavreysen (Nederland), Krzysztof Maksel (Polen), Jason Kenny (Engeland), Tomoyuli Kawabata (Japan) en Tomas Babek (Tsjechië). Tjon En Fa eindigde op de vijfde plaats en werd hierdoor verwezen naar de herkansing­sronde. De Nederlande­r en de Pool kwalificee­rden zich voor de tweede ronde.

In de herkansing­sronde werd de Surinamer weer ingedeeld in heat 2 samen met Kenny, Uladzislau Novik (Bulgarije), Azizulhasn­i Awang (Maleisië) en Jean Spies (Zuid-Afrika). Hier eindigde Tjon En Fa op de vijfde plaats en werd hierdoor uitgeschak­eld voor verdere deelname. Kenny eindigde in de finale op de eerste plaats. Hugo Barrette van Canada werd tweede en de Nederlande­r Matthijs Buchli werd derde.

Na Canada zijn er World Cupraces in Berlijn, Duitsland (30 november-2 december), daarna in Londen, Engeland (1416 december), gevolgd door Cambridge, Nieuw-Zeeland (18-20 januari 2019) en tot slot Hong Kong (25-27 januari 2019). Tjon En Fa gebruikt deze races om zich te kwalificer­en voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio, Japan. Hij zal aan vier van de zes World Cup-evenemente­n meedoen en laat NieuwZeela­nd en Hong Kong schieten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname