Times of Suriname

Barcelona slacht Real Madrid

-

VOETBAL Barcelona kwam als winnaar uit de strijd tegen Real Madrid. De club uit Catalonië boekte gisteren dankzij een hattrick van Luis Suárez een 5-1 overwinnin­g op de aartsrivaa­l. Barcelona heeft nu 21 punten uit 10 wedstrijde­n en staat aan kop, terwijl Real met veertien punten terug te vinden is op de negende plaats in LaLiga. De thuisploeg begon uitstekend, want na elf minuten werd het 1-0: Jordi Alba trok de bal voor op Philippe Coutinho, die laag kon binnenschi­eten. Real kreeg geen voet aan de grond en had na twintig minuten geluk dat Thibaut Courtois een antwoord had op een schot van Arthur.

Na een klein halfuur verdiende Barcelona een strafschop na een overtredin­g van Raphaël Varane op Suárez. De scheidsrec­hter dacht in eerste instantie aan een schwalbe, maar na het bekijken van de videobeeld­en legde hij de bal alsnog op de stip. Courtois koos vervolgens de goede hoek, maar kon de 2-0 van Suárez niet voorkomen. Barcelona had nauwelijks iets te duchten van de opponent en Julen Lopetegui moest in de rust dan ook wat verzinnen. De geplaagde trainer slachtoffe­rde Varane ten faveure van Lucas Vázquez en het werd meteen weer spannend. Marcelo pikte de bal op na een voorzet vanaf de rechterfla­nk en ramde met zijn rechter binnen: 2-1. De aanvalsgol­ven van Real Madrid bleven hierna komen en de paal stond een gelijkmake­r van Luka Modric in de weg. In het resterende halfuur trok Barcelona de wedstrijd echter naar zich toe in het eigen Camp Nou. Nadat Suárez net als Modric het aluminium raakte, maakte hij er na 75 minuten alsnog 3-1 van. Hij kopte na een heerlijke counter en een balletje van Sergi Roberto raak en besliste het duel. In het laatste kwartier sloeg de lijstaanvo­erder nog tweemaal toe: Suárez profiteerd­e van wegglijden van Sergio Ramos en wipte de 4-1 over Courtois heen en het slotwoord was aan Arturo Vidal. De middenveld­er scoorde met een kopbal en maakte de vernederin­g voor Real Madrid compleet.