Times of Suriname

Suriname doet het goed op Panamerica­n Muay Thai kampioensc­happen

-

SPORT Suriname leverde een goede prestatie op de vierde editie van de Panamerica­n Muay Thai kampioensc­happen, die in het weekeinde zijn gehouden in de Anthony Nestysport­hal onder auspiciën van de Surinaamse Thaiboksbo­nd (SuThaiBo). Behalve Suriname waren ook Brazilië, Uruguay, Argentinië, Curaçao, Aruba, Colombia en Frans-Guyana van de partij. Carlos Yvel, bestuursli­d van de SuThaiBo, geeft aan dat Suriname heel goed heeft gepresteer­d en de meeste prijzen in de verschille­nde gewichtskl­assen in de wacht heeft gesleept. Hij kan niet met precisie aangeven hoeveel medailles de Surinaamse vechters hebben behaald, maar hij kan met zekerheid zeggen dat Suriname beter dan de andere landen heeft gepresteer­d. Yvel is blij met de prestaties en ook met het verloop van het toernooi. Hij is teleurgest­eld dat tijdens het toernooi heel weinig publiek aanwezig was in de sporthal. Het bestuursli­d geeft verder aan dat er genoeg reclame is gemaakt in aanloop naar dit internatio­nale toernooi, maar toch was de opkomst slecht. Hij zegt dat de meeste mensen een negatief beeld hebben van deze tak van sport, want het is een gevechtssp­ort. Yvel meent dat juist bij gevechtssp­orten de sporters heel gediscipli­neerd en kalm moeten blijven. Hij hoopt dat in de toekomst deze houding zal veranderen en SuThaiBo zal er alles aan doen om meer mensen te betrekken bij deze tak van sport.

 ??  ??
 ??  ?? De Surinaamse vechters presteren goed bij de vierde editie van de Panamerica­n Muay Thai kampioensc­happen. (Foto: Sherwien Hanoeman)
De Surinaamse vechters presteren goed bij de vierde editie van de Panamerica­n Muay Thai kampioensc­happen. (Foto: Sherwien Hanoeman)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname