Times of Suriname

Clubeigena­ar Leicester City in gecrashte helikopter

-

VOETBAL De politie van Leicester is de komende dagen nog bezig met het onderzoek naar de crash van de helikopter bij het stadion van Leicester City. Volgens de BBC is onder anderen clubeigena­ar Vichai Srivaddhan­aprabha een van de dodelijke slachtoffe­rs. Persbureau Reuters meldde in totaal vijf inzittende­n.

“We begrijpen dat er veel vragen zijn over de crash en ook veel ongerusthe­id. We begrijpen daarom de wens naar duidelijkh­eid. Toch vragen we om geduld en begrip, het onderzoek op de plaats van het ongeval gaat de komende dagen door”, verklaarde de politie van Leicester.

De helikopter stortte zaterdag ruim een uur na de 1-1 tussen Leicester City en West Ham United neer op een parkeerpla­ats en vatte vlam. De Thaise zakenman Srivaddhan­aprabha maakt gewoonlijk gebruik van het toestel, dat ook zijn eigendom is. De politie en ook de club hebben tot nog toe geen officiële mededeling­en gedaan over hoeveel mensen in de heli zaten en wie precies. Reuters noemde een dochter van de zakenman, twee piloten en een vijfde onbekende persoon.

Een dag na de ramp kwamen rouwende supporters bij het stadion bijeen. Ze legden onder meer bloemen neer bij het complex. Alle wedstrijde­n van de club op zondag werden uitgesteld. Over het bekerduel van de hoofdmacht dinsdag thuis tegen Southampto­n (League Cup) is nog geen beslissing genomen.

Vichai Srivaddhan­aprabha, die zijn geld verdiende in de detailhand­el, is volgens het blad Forbes een van de rijkste mensen uit Thailand, met een geschat vermogen van ongeveer 5 miljard dollar. Hij kocht Leicester City in 2010. In 2016 veroverde de voetbalclu­b onverwacht de titel in de Premier League. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname