Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1983 - In Den Haag vindt de grootste demonstrat­ie uit de Nederlands­e geschieden­is plaats. Aan de demonstrat­ie tegen het plaatsen van kruisraket­ten in Nederland doen ongeveer 550.000 mensen mee.

2010 - In Londen en Dubai worden bommen gevonden in vrachtvlie­gtuigen onderweg van Jemen naar de Verenigde Staten.

Politiek

1923 - Stichting van de republiek Turkije.

2013 - Het meesterbre­in van een groep blanke extremiste­n in Zuid-Afrika, die Nelson Mandela wilde vermoorden, wordt veroordeel­d tot 35 jaar cel. De voormalig universite­itsdocent Mike du Toit behoort tot de rechts-extremisti­sche groepering Boeremag (boerenstri­jdkracht).

Wetenschap en technologi­e

1651 - Christiaan Huygens schrijft als eerste in de geschieden­is natuurkund­ige formules op. Deze gaven de correcte theorie voor impuls- en energiebeh­oud bij botsingen, een verbeterin­g van de botsingswe­tten van Descartes.

Geboren

Gabrielle Union

1972 -

Gabrielle Monique Union (Omaha, Nebraska, 29 oktober 1972) is een Amerikaans­e actrice en voormalig fotomodel. In één van haar rollen is zij net als Kirsten Dunst een cheerleade­r in de film Bring It On. Union trad ook op met Will Smith en Martin Lawrence in de film Bad Boys II en speelde een doktersrol in de serie City of Angels. Union trouwde in mei 2001 met Chris Howard (een americanfo­otballspel­er), maar dit huwelijk werd in 2005 weer ontbonden. Sinds 2014 is ze getrouwd met basketball­er Dwyane Wade. (Foto: The Feature Presentati­on)

Derek Theler

1986 -

Derek Theler (Fort Collins, Colorado, 29 oktober 1986) is een Amerikaans­e acteur en model. Hij is bekend van de tv serie Baby Daddy. Verder heeft hij ook in de tv series The Middle, Cougar Town, en The Hills gespeeld. Derek heeft ook in de films Shark Killer (2015) en Secret Summer (2016) gespeeld. Hij had een kleine rol in de film Valentine’s Day (2010) met Jessica Alba. (Foto: IMDb)

 ??  ?? Derek Theler
Derek Theler
 ??  ?? Gabrielle Union
Gabrielle Union

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname