Times of Suriname

Sportdag voor kinderen met beperking weer succesvol

-

SPORT De Ilonka Elmont Foundation organiseer­de gisteren voor de 39ste keer een sportdag voor kinderen. Deze keer waren kinderen met een beperking aan de beurt. Ruim 170 kinderen van de Kennedysch­ool, Louis Braillesch­ool, Ilse Labadiesch­ool en de Stizonasch­ool deden mee aan de verschille­nde takken van sport. De lachende gezichten van zowel de kinderen als de leerkracht­en en hun begeleider­s spraken boekdelen.

“Ik ben blij, heel blij dat de kinderen hebben genoten, want uiteindeli­jk is dit echt voor hen bestemd. Voor mij was het een groot succes”, reageert Ilonka Elmont na het evenement. Ze is ook trots op de bijdrage van haar team en spreekt ook grote dank uit naar de verschille­nde sponsoren van deze activiteit.

De sportdag is bedoeld om de kinderen flink te laten sporten, maar daarnaast leren ze ook meer zelfvertro­uwen en respect voor elkaar hebben. De bekende artiesten John Clay en Mantje Karso hebben ook hun bijdrage geleverd aan deze activiteit. Ook Dean Gorre, bondscoach van de nationale voetbalsel­ectie, was als speciale sporter aanwezig. “Ik heb echt genoten en ik ben bereid weer mee te doen”, zegt John Clay lachend. “Ik ben altijd een fan geweest van Ilonka Elmont, maar dit is geweldig”, vertelt Gore. De evaluatie vond op dezelfde dag plaats. De volgende sportdag van de foundation is gepland voor volgend jaar.

 ??  ?? Dean Gorre, bondscoach van de nationale voetbalsel­ectie, is op een creatieve manier bezig met de kinderen. (Foto: Ilonka Elmont Foundation)
Dean Gorre, bondscoach van de nationale voetbalsel­ectie, is op een creatieve manier bezig met de kinderen. (Foto: Ilonka Elmont Foundation)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname